e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home E-príloha

    Z DEJÍN VEDY: Človek, ktorý získal chlieb zo vzduchu

    E-mail Print

    haber8Výskumníci a ich objavy majú svoj osud. Často vrtkavý a rozporuplný. Záleží od toho, z akého uhla pohľadu na nich ľudstvo hľadí, či ich vynálezy využije v prospech dobra, alebo zla. Príkladom je život a práca geniálneho nemeckého fyzikálneho chemika Fritza Habera, nositeľa Nobelovej ceny z roku 1918.

    Read more...
     

    Mladí stredoeurópski farmári sa vzdelávali

    E-mail Print

    farmari7V penzióne Adam v Podkylave sa v dňoch 23. až 25. októbra uskutočnil workhshop zástupcov organizácií mladých farmárov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Rumunska, Bulharska a Slovinska.

     

    Read more...
     

    Analyzovali kvalitu medu

    E-mail Print

    med6Med obsahuje zistiteľné množstvá niektorých stopových prvkov, potrebných pre ľudský organizmus. Zinok znižuje obezitu a úroveň cukru v krvi, horčík utlmuje kŕče, spomaľuje činnosť srdca, zneškodňuje toxíny a podporuje imunitu. Pracovníci Katedry mikrobiológie FBP sledovali zastúpenie ťažkých kovov a stopových prvkov v tridsiatich štyroch vzorkách slovenského medu. Zamerali sa aj na mikrobiologickú kvalitu medu. Aké boli výsledky analýzy?

    Read more...
     

    Od sejačky po ochranu

    E-mail Print

    kukurica6Aktuálne problémy pestovania kukurice na zrno boli predmetom seminára, ktorý v Poľnohospodárskom družstve v Zemnom v okrese Nové Zámky 30. mája organizovala Katedra strojov a výrobných systémov Technickej fakulty SPU.

     

    Read more...
     

    Vajíčko patrí do každodenného jedálníčka

    E-mail Print

    vajicko5Vajíčko vďaka svojmu mimoriadnemu zloženiu patrí medzi základné potraviny. V minulosti ho však nesprávna interpretácia údajov posunula na okraj jedálneho lístka a pokladalo sa za nepriateľa správnej životosprávy. Aká je teda jeho výživová hodnota a účinky na ľudský organizmus?

     

    Read more...
     


    Page 56 of 59