Návštevy čínskych univerzít, výskumných pracovísk a stretnutia s čínskymi kolegami sú vždy veľmi inšpiratívne. Čína je v súčasnosti synonymom zmien. Tie vidno v každodennom živote. Mení sa obsah, forma a samozrejme aj život na univerzitách a výskumných pracoviskách. Do popredia vystupuje zvyšovanie intelektuálneho pozadia činností, rozvoj kreativity, jej zviditeľňovanie.



Uplynulé leto som sa ako jedna z mnohých rozhodla navštíviť vysnívanú Ameriku. V dnešnej dobe existuje viacero agentúr a programov, ktoré umožňujú študentom legálne vycestovať za prácou do západnej časti sveta. Netreba však nechať všetko na agentúry, odporúčam pokúsiť sa nájsť si prácu vo svojom študijnom odbore. Tým mojím je záhradná a krajinná architektúra.
Obľúbené podujatie Erasmus Village má už tradične svoje miesto v programe Študentských dní nitrianskych univerzít. J
Posledný novembrový deň vyvrcholili Študentské dni nitrianskych univerzít. Na programe bol tradičný Imatrikulačný ples SPU. Tento rok však bolo podujatie predsa len výnimočné – konalo sa už šesťdesiaty raz.
Na vianočnom punči FZKI sa stretli odborníci z praxe, absolventi, pedagógovia, študenti Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre, ako aj stredných škôl. Doktorandi Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre – členovia Študentskej rady FZKI pripravili 5. decembra v priestoroch fakulty na Tulipánovej ulici tradičné predvianočné podujatie. Tento rok sa konal jeho desiaty ročník.
Ing. Filip TIRPÁK
Desiatky ručne vytvorených ozdôb, dekorácií a ďalších vianočných produktov, ako aj skvelú sviatočnú atmosféru priniesla výstava Predvianočná nálada v priestoroch skleníkov Botanickej záhrady SPU v Nitre.
Šestnásty november sa tradične niesol v znamení odovzdávania cien víťazom súťažných aktivít šiesteho ročníka týždňa Hovorme o jedle. Aj tento rok sa Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU ako odborný garant projektu zúčastnila na slávnostnom vyhodnotení v priestoroch hotela Carlton v Bratislave.
Vzhľad na reze a na nákroji, textúra, chuť, vôňa, šťavnatosť a celkový dojem. Také boli hodnotiace kritériá poroty, ktorá testovala vzorky výrobkov siedmich súťažných tímov na tradičnom festivale domácich klobás Klobásovica 2018.
