Spoločnosť Banskobystrický pivovar, a.s., je výrobcom slovenského piva značky Urpiner, vyrábaného podľa tradičných receptúr a vyznačujúceho sa originálnou chuťou. Pri výrobe piva Urpiner sa využíva klasická technológia, pri ktorej pivo prirodzene zreje 50 dní a väčšina surovín pochádza z južného Slovenska.
Práve do tejto spoločnosti zavítala koncom novembra počas exkurzie skupina študentov Fakulty ekonomiky a manažmentu. Cieľom bolo dozvedieť sa nielen o výrobe piva, ale najmä riešení otázok odbytu. Rovnako bolo zámerom ukázať študentom úspešný príklad, že aj slovenská firma bez zahraničného kapitálu dokáže vyrábať vynikajúci produkt, investovať do technológií a v súčasnej neľahkej dobe pre potravinárov podporovať zamestnanosť v regióne.
FEM
Exkurzia študentov FEM v Banskobystrickom pivovare
Foto: archív FEM