Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov Fakulty biotechnológie a potravinárstva prvýkrát realizovala od 21. septembra do 5. októbra vzdelávací program syrárstvo. Primárne bol určený pre začínajúcich farmárov a záujemcov o spracovanie mlieka na syry, ako aj pre pracovníkov malých družstevných mliekarní so zameraním na výrobu syrov. Zaujímalo nás, aký bol záujem o uvedený program a čo všetko sa účastníci mohli v rámci neho dozvedieť.



Na FEM 13. novembra otvorili zrekonštruovanú počítačovú cvičebňu AS-06.
Pracovníci Technickej fakulty SPU v Nitre sa koncom októbra (28. – 31.) zúčastnili na úvodnom stretnutí projektu SEED - Smart Entrepreneurial Education and Training in Digital Farming riešeného v rámci programu Erasmus+ KA3.
Jednou z úloh Výskumného centra AgroBioTech ako celouniverzitného pracoviska je propagácia výskumných činností a zviditeľňovanie SPU ako významnej výskumnej univerzity.
Vďaka mediálnej podpore, s ktorou sa stretlo otvorenie Laboratória spotrebiteľských štúdií Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre, prejavili viaceré subjekty a osobnosti záujem o výskumné možnosti tohto unikátneho pracoviska.
Obec Podkylava leží v okrese Myjava, v najzápadnejšej časti Trenčianskeho kraja. Tento región Pod Bradlom je známy rozdrobeným „kopaničiarskym“ osídlením so skupinami ovocných stromov a zameraním na poľnohospodárstvo. Je vyhľadávanou turistickou destináciou a preto v rámci predmetu manažment rozvoja agroturizmu a vidieckeho turizmu sme sa rozhodli pre študentov zorganizovať odbornú exkurziu, ktorá im pomôže prepojiť teóriu s praxou.
