http://jagor.srce.hr/ftbrfd
V dnešnom pokračovaní sa pozrieme na stránky ďalšieho vedeckého periodika, ktoré vzniklo na akademickej pôde a v súčasnosti patrí medzi špičkové informačné zdroje vo svojom odbore. Food Technology and Biotechnology je vedecký časopis dostupný tak v klasickej tlačenej, ako aj elektronickej podobe. Vydavateľom je Fakulta potravinárskej technológie a biotechnológie Univerzity v Záhrebe a je to oficiálny časopis Chorvátskej spoločnosti pre biotechnológiu a Slovinskej mikrobiologickej spoločnosti. Vychádza štyrikrát ročne.
Od roku 1999 sú obsahy časopisu indexované v Current Contentsâ, články nájdeme v takých databázach ako Food Science and Technology Abstracts, Chemical Engineering and Biotechnology Abstracts, Current Biotechnology Abstracts, Chemical Abstracts, CAB Abstracts a i. Nemenej známym indikátorom kvality je určite impakt faktor, ktorý má hodnoty (údaj publikovaný k 1.10.2004): rok 1998 - 0.419, 1999 - 0.404, 2000 - 0.291, 2001 - 0.256, 2002 - 0.302. Plné texty príspevkov prezentovaných v elektronickej verzii časopisu sú vo formáte PDF, abstrakty vo formáte HTML.
PhDr. ĽUBICA JEDLIČKOVÁ