e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Najlepšie chutí od mamy

    E-mail Print

    S TOMÁŠOM KUKUČKOM NIELEN O VARENÍ

    Gurmáni by určite s nadšením prijali, keby televízia sprostredkúvala okrem obrazu a zvuku aj - vôňu. Pretože ako ladím, tak ladím, či je ráno alebo večer, všade bežia relácie o varení. Ani neviem, ktorý z plejády receptov vyskúšať. Každá rada dobrá, najmä ak je od odborníka. Povedzme od pána Hladného! Kde ho nájdeme? Sú dve možnosti: na prednáške na Fakulte ekonomiky a manažmentu, alebo priamo na obrazovke nitrianskej regionálnej televízie. Ak som vás doplietla, dlhujem vysvetlenie. "Hladný" je v civile štvrták TOMÁŠ KUKUČKA, s ktorým sme si v redakcii sadli na kus reči. Nie o škole, i keď je skúškové v plnom prúde, ale o jeho televíznej kariére. V relácii Sýty Hladnému navarí, ktorú pripravuje a moderuje spoločne s kamarátom Zdenkom Ryšavým, študentom aplikovanej informatiky na UKF.

    varenie19

    Priznám sa, Tomáš, veľmi tomu nerozumiem: nádejný ekonóm a budúci informatik versus hrnce a panvice?
    - Je to jednoduché. Obaja sme ukončili hotelovú akadémiu, ku ktorej logicky patrilo varenie a technika obsluhy, ale aj ekonomika a základy cestovného ruchu. V rámci praxe sme pracovali vo Švajčiarsku, no a odvtedy každé leto brigádujeme v zahraničí ako profesionálni kuchári. V posledných rokoch chodíme do Írska, kde v prímorskej reštaurácii pripravujeme najmä jedlá z rýb a rôznych morských potvor.

    Odtiaľ ste si akoby odskočili do televízie?
    - Zdenko pracoval ako kameraman a strihač v regionálnej TV a jedného dňa dostal ponuku pripravovať reláciu o varení. Dal si podmienku, že ju bude robiť, ale iba spolu so mnou. Slovo dalo slovo a o týždeň sme už točili. A názov relácie? Vznikol spontánne, z hry so slovíčkami, v prísloví "Sýty hladnému neverí." Keďže ja som ten chudý, prischla mi "funkcia" Hladného.

    Ako to, že viete variť, to sme si už vysvetlili, ale čo moderovanie? To je predsa len iná káva.
    - Aj keď sme obaja svojím spôsobom "ukecaní", pred obrazovkou je to niečo iné. Učíme sa za pochodu. Hostí sme si sprvu vyberali spomedzi svojich kamarátov a známych, dnes je už relácia v povedomí divákov a niektorí záujemcovia sa nám hlásia sami. Prvým hosťom bol Martin Nahálka, herec Divadla Andreja Bagara, mimochodom, vyučený kuchár. Priznám sa, radšej natáčame s mladšími ľuďmi, pred staršími máme väčší rešpekt, no od tých sa zas viac naučíme. Počas varenia improvizujeme, otázky prichádzajú samy od seba, keď sa s hosťami rozhovoríme o ich živote, práci, o tom, čo majú radi. Divákov sa snažíme zaujať niečím vtipným na začiatku relácie. Napríklad minule sme zahlásili, že máme nové tričká, zástery, hostí a, samozrejme, recepty! Verím, že sa každým novovyrobeným dielom relácie zdokonaľujeme v moderátorskom remesle. Usudzujem tak podľa reakcií a ohlasov divákov.

    varenie219

    Ako zostavujete menu, ktoré budete s hosťom v kuchynskom štúdiu variť?
    - Snažíme sa, aby to bolo zaujímavé, originálne, ale zároveň využívame aj vedomosti zo školy, teda, aby to kuchárčenie malo profesionálne prvky. Hosť obyčajne navrhne dva chody, povedzme hlavné jedlo a múčnik, my vymyslíme predjedlo, poradíme, aké nápoje sa k obedu či večeri hodia a tak. V lete plánujeme zaradiť aj miešané nápoje, rád by som využil svoje barmanské vedomosti a certifikát...verím, že to divákov zaujme.

    Takže, je navarené, perfektne naservírované, sadáte si s hosťom k prestretému stolu. Kamera zhasne a v hrncoch sú ešte nejaké dobroty. Kto si na nich pochutí?
    - Celý štáb, ktorý sa podieľa na výrobe relácie, kamaráti kameramani, ale občas sa pridá aj majiteľka kuchynského štúdia. Je to príjemná a chutná bodka za hotovou reláciou. Musím povedať, že variť v kuchynskom štúdiu EZOP je veľmi fajn, pretože máme k dispozícii najmodernejšiu techniku a rôzne druhy náčinia.

    Čo najradšej jedáva pán Hladný? Varieva aj doma?
    - Mám najradšej tradičnú slovenskú, alebo, povedzme, česko-slovenskú kuchyňu, napríklad sviečkovú na smotane, halušky, vynikajúce sú aj bryndzové pirohy, ale v podstate som dobrý jedák, nič neodmietnem. Naše tradičné recepty, rôzne guláše, sme už varili aj kolegom v zahraničí. A či varím doma? Iba keď mama nestíha...ale ona aj tak varí najlepšie!

    Ďakujem za rozhovor!

    K. POTOKOVÁ