e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Avizujeme

    E-mail Print

    V priestoroch Agroinštitútu sa 9. novembra 2006 o 9.30 h zídu účastníci dvojdňového celoslovenského seminára 75 rokov kontroly úžitkovosti ošípaných na Slovensku, ktorý organizuje SPU v spolupráci so Štátnym plemenárskym ústavom SR a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR. S referátmi k problematike chovu a produkcie ošípaných vystúpia, okrem domácich odborníkov, aj prednášajúci z ČR, Kanady a Švajčiarska; súčasťou seminára bude tiež prezentácia firiem pôsobiacich v tejto oblasti. Popoludňajší program prvého dňa bude venovaný životnému jubileu profesora V. Sidora a Ing. J. Šoltésa, ako aj oceneniu zaslúžilých pracovníkov a partnerských organizácií.

    Priblížiť úlohy štátu pri zaisťovaní občianskej bezpečnosti, zhodnotiť pripravenosť orgánov krízového riadenia verejnej správy, hospodárskej mobilizácie a civilnej ochrany obyvateľstva a zvážiť možnosti využitia ekonomickej podpory EÚ pri posilňovaní bezpečnosti občana a územia je zámerom organizátorov vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou na tému Riešenie krízových situácií v špecifickom prostredí. Podujatie určené pracovníkom krízového riadenia na všetkých stupňoch štátnej správy a samosprávy, manažmentom podnikateľských subjektov, záchranných a bezpečnostných zborov, ako aj vedeckým a pedagogickým pracovníkom pripravuje 9. - 10. novembra 2006 v lučeneckom hoteli Reduta Katedra európskych štúdií FEŠSR v spolupráci s Úradom vlády SR a SAPV.

    Fakulta biotechnológie a potravinárstva je organizátorom druhej vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín, ktorá sa uskutoční 9. novembra 2006 od 9.00 h v Kongresovom centre SPU. Podujatie má predstaviť najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti a hygieny surovín a potravín, genetických zdrojov, molekulárnych markérov hospodársky významných vlastností a z oblasti perspektívy šľachtenia na kvalitu produkcie.

    -r-