Pod záštitou EIT sa 27. - 28. novembra konal vo Varšave prvý ročník podujatia Foodhaton Let‘s beat up the food waste. Foodhaton je súťaž pre ambicióznych študentov z rôznych krajín Európy. Ich úlohou je vytvoriť nový inovatívny produkt alebo službu v spolupráci so skúsenými mentormi zo spoločnosti Maspex, univerzít z Varšavy, Turína a Inštitútu PAN v Olštýne.
Na prestížnej súťaži sa zúčastnili aj študenti doktorandského štúdia z Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre - Ing. Lukáš Jurcaga a Ing. Alžbeta Demianová, obaja z Katedry hygieny a bezpečnosti potravín. Počas dvoch dní absolvovali zaujímavé workshopy zamerané na marketing a stratégie, ako úspešne viest svoj start-up. Spolupracovali s odborníkmi z oblasti vedy a výskumu, marketingu a potravinárstva. Zároveň museli absolvovať niekoľko úloh, ktoré ich preniesli až do finále, k prezentovaniu vlastného nápadu – Personalizované výživové doplnky. V silnej konkurencii, ktorú predstavovali dva tímy z Poľska, Ukrajiny a Turecka, úspešne obsadili druhé miesto.
r
Lukáš Jurcaga a Ing. Alžbeta Demianová získali v súťaži Foodhaton druhé miesto
Foto: archív EIT