Zástupcovia EIT Food Hub z FBP SPU v Nitre sa 6. novembra zúčastnili na výstave Gastro a Kulinária na Agrokomplexe v Nitre, kde využili možnosť oboznámiť odbornú i laickú verejnosť so svojimi aktivitami na tému Inovatívne smery startupistov v oblasti potravinárstva.
V rámci odbornej casti prof. Adriana Kolesárová, prodekanka FBP pre vedu, výskum a zahraničné vzťahy, informovala o aktivitách EIT Food Hub na Slovensku, doc. Alica Bobková, prodekanka FBP pre vzdelávanie, o možnostiach štúdia na fakulte a prepojení študijných odborov na prax. Následne účastníci Demo Day sútaže o najlepší potravinársky startup doc. Radoslav Židek, PhD., (Nu3Gen), Ing. Marek Petriľák a Ing. Kristína Predanocyová (Naše Vaše) predstavili svoje skúsenosti so založením startupu, ako aj podnikateľské vízie do budúcnosti. Na záver zástupcovia potravinárskych firiem, štátnych inštitúcií a EIT Food Hub diskutovali o podpore malých začínajúcich podnikov v agrosektore.
r
Svoje skúsenosti so založením startupu prezentovali dva tímy SPU z Demo Day - Nu3Gen a Naše Vaše
Foto: archív EIT