Ako každoročne, aj tento rok sa v rámci ŠDNU konal obľúbený Klobásový festival. V Študentskom domove A. Bernoláka sa 13. novembra zišlo osem súťažných tímov.
Okrem študentov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorých bola väčšina, sa do sútaže zapojili aj doktorandi z Fakulty ekonomiky a manažmentu, poľovníci z krúžku PK BUTEO SPU Nitra a tím Smart, zložený zo zamestnancov Rektorátu SPU. Jednotlivé družstvá sa už týždeň vopred poctivo venovali príprave klobás na Katedre technológie a kvality živočíšnych produktov. Odborná komisia hodnotila klobásy v surovom, ale aj v tepelne upravenom stave.
Dekan FBP prof. Norbert Lukáč konštatoval, že kvalita hodnotených produktov bola veľmi vysoká a porota mala náročnú úlohu rozhodnúť o víťazovi. Napokon však vyhlásila výsledky. Na prvom mieste sa umiestnili študenti prvého ročníka FBP (ŠP potraviny a technológie v gastronómii), združení v tíme Pohostinní gastronómovia. Druhú priečku obsadil tím PK BUTEO SPU Nitra a tretie získalo družstvo Skupina Max. Dekan FBP prof. N. Lukáč sa spolu s dekanom FAPZ doc. Petrom Ondrišíkom zhodli na cene pre tím s najlepšou výzdobou a atmosférou pri súťažnom stole. Víťazmi sa stali poľovníci, ktorí okrem tradičnej výzdoby s poľovníckou tematikou zaujali prítomných hostí aj živou hudbou. Na záver organizátori festivalu ocenili tím Smart za vzornú reprezentáciu svojho pracoviska a snahu približovať sa študentom aj formou účasti na študentských akciách. Vďaka sponzorom, ako aj schválenému projektu v rámci Výzvy na podávanie návrhov projektov na športové, kultúrne a záujmové aktivity študentov SPU, mohli organizátori súťažiacich bohato odmeniť a účastníkov festivalu pohostiť kapustnicou ci čapovanými nápojmi.
Ing. Filip Tirpák, FBP
Víťazný tím Pohostinní gastronómovia s dekanom FBP
Foto: archív FBP