e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 2/64 FBP: Z konferencie so zameraním na potraviny a biotechnológie

    FBP: Z konferencie so zameraním na potraviny a biotechnológie

    E-mail Print

    Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre organizovala 16. - 18. septembra pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a RV SR štrnástu medzinárodnú konferenciu FOOD/BIO/TECH.

    Vedecké podujatie prinieslo najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, biológie, technológie potravín, hygieny a bezpečnosti potravín, zdravia a rizikových faktorov, inovačných trendov v potravinárskom priemysle, ako aj z oblasti bioekonomiky a biohospodárstva. „Napriek skutočnosti, že potravinársky sektor netvorí významnú čast hrubého národného produktu, je jedným z najcitlivejších a najdôležitejších prvkov pre spotrebiteľa z pohľadu zdravia obyvateľstva. Preto je nevyhnutné venovať veľkú pozornosť téme kvalita a bezpečnosť potravín, nové technológie, procesy, inovácie a súčasné problémy v potravinárskom priemysle,“ uviedol vo svojom príhovore dekan FBP prof. Norbert Lukáč. K uvedeným témam významne prispeli 140 účastníci z 11 krajín, medzi nimi zahraniční experti - Ing. Karin Zimmermann z Wageningenskej univerzity, Holandsko, Dr. Hubertus Gay z Agro-food, Trade and Markets Division, Nemecko, OECD, a i. Súčastou programu bol workshop Úloha biohospodárstva v potravinovom retazci – prepájanie zúčastnených strán.

    Ďalšou častou programu boli prezentácie elektronických posterov. Najlepšie postery boli ocenené cenou dekana FBP za vedeckost, praktický prínos a grafický dizajn. Cenu dekana získali aj mladí vedci, ktorí vystúpili s krátkymi prezentáciami. Abstrakty sú publikované v Knihe abstraktov, vybrané príspevky budú publikované vo vedeckom časopise The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences.

    Prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP