Vdaka projektu EIT Food RIS Fellowships: RIS Fellowships (urcenému študentom a absolventom 2. stupna VŠ štúdia a mladým podnikatelom) a RIS Talents (urcenému doktorandom a postdoktorandom) mali mladí nadšenci vedy možnost prihlásit sa a prostredníctvom profesionálnej platenej stáže v dlžke 3 až 6 mesiacov podielat sa na podnikatelských inováciách v agropotravinárskom sektore.
V letnom období sa konal výber stážistov RIS Talents, ktorí získajú pracovné skúsenosti a budú aktívne zapojení do inovatívnych projektov, ako aj do projektov výskumu a vývoja v partnerských organizáciách EIT Food. Ako jediná zo Slovenska sa do výberu dostala doktorandka Simona Baldovská z Katedry fyziológie živocíchov FBP SPU v Nitre. Bude absolvovat odbornú špecializovanú stáž v Inštitúte morského výskumu vo Vigu v Španielsku, kde sa bude venovat výskumu plodov mora a ich vztahu k neurodegeneratívnym ochoreniam s využitím proteomických a lipidomických analýz.
r
Simona Baldovská z Katedry fyziológie živocíchov bude absolvovat stáž v Inštitúte morského výskumu vo Vigu v Španielsku
Foto: archív