Na SPU v Nitre sa 11. a 25. apríla konali workshopy zamerané na EIT Food Hub a jeho úlohu pri zapájaní začínajúcich podnikov do inovačného poľnohospodárstva a EIT Food Hub v Slovenskej republike.
Cieľom workshopov bolo prezentovať ako EIT prispeje ku konkurencieschopnosti Európy, k jej udržateľnému hospodárskemu rastu a vytváraniu pracovných miest podporovaním a posilňovaním synergií a spolupráce medzi podnikmi, vzdelávacími inštitúciami a výskumnými organizáciami. Podujatia EIT boli zamerané na možnosti vytvárania priaznivého prostredia pre tvorivé myšlienky s cieľom umožniť v Európe rozvíjať inovácie a podnikanie na svetovej úrovni. Účastníci podujatí diskutovali na tému ako prispieť k programu pre potraviny na rok 2020, ako podporiť politiku EÚ v oblasti zdravia, potravín a poľnohospodárstva, ako stimulovať spoluprácu medzi výskumom a podnikmi a ako prispieť k znalostným a inovačným schémam v oblasti potravín a poľnohospodárstva. V rámci workshopov boli propagované aktuálne možnosti Regionálneho inovačného systému (RIS) - štipendiá RIS a RIS talenty, RIS začínajúci podnikatelia.
Prof. Adriana Kolesárová, FBP
Účastníci workshopov diskutovali aj o úlohe EIT Food Hub pri zapájaní začínajúcich podnikov do inovačného poľnohospodárstva
Foto. archív EIT