e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 9/63 EIT Food Hub podujatia na SPU

    EIT Food Hub podujatia na SPU

    E-mail Print

    eit foodNa SPU v Nitre sa 11. a 25. apríla konali workshopy zamerané na EIT Food Hub a jeho úlohu pri zapájaní začínajúcich podnikov do inovačného poľnohospodárstva a EIT Food Hub v Slovenskej republike.

    Cieľom workshopov bolo prezentovať ako EIT prispeje ku konkurencieschopnosti Európy, k jej udržateľnému hospodárskemu rastu a vytváraniu pracovných miest podporovaním a posilňovaním synergií a spolupráce medzi podnikmi, vzdelávacími inštitúciami a výskumnými organizáciami. Podujatia EIT boli zamerané na možnosti vytvárania priaznivého prostredia pre tvorivé myšlienky s cieľom umožniť v Európe rozvíjať inovácie a podnikanie na svetovej úrovni. Účastníci podujatí diskutovali na tému ako prispieť k programu pre potraviny na rok 2020, ako podporiť politiku EÚ v oblasti zdravia, potravín a poľnohospodárstva, ako stimulovať spoluprácu medzi výskumom a podnikmi a ako prispieť k znalostným a inovačným schémam v oblasti potravín a poľnohospodárstva. V rámci workshopov boli propagované aktuálne možnosti Regionálneho inovačného systému (RIS) - štipendiá RIS a RIS talenty, RIS začínajúci podnikatelia.

    Prof. Adriana Kolesárová, FBP 

     

    eit food

    Účastníci workshopov diskutovali aj o úlohe EIT Food Hub pri zapájaní začínajúcich podnikov do inovačného poľnohospodárstva

    Foto. archív EIT