Fakulta biotechnológie a potravinárstva v spolupráci s Fakultou agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre akreditovala nový študijný program potravinové zdroje a biotechnológie (Food Resources and Biotechnology) v anglickom jazyku pre 3. stupeň štúdia v študijnom odbore 6.1.18 Agrobiotechnológie.
Garantkou programu je prof. Adriana Kolesárová z FBP, spolugarantom je doc. Branislav Gálik z FAPZ a prof. Peter Chrenek z FBP. Absolventi uvedeného ŠP získajú vzdelanie v oblasti rastlinných, živočíšnych mikrobiálnych a potravinárskych biotechnológií, nadobudnú zručnosti v perspektívnych metódach genomiky, proteomiky, genetického inžinierstva rastlín, kvantitatívnej genetiky živočíchov, progresívnych technológiách spracovania rastlinných a živočíšnych produktov, genetických analýzach potravín, v manipulácii s bunkovými a tkanivovými kultúrami. Budú ovládať princípy precíznej a presnej výživy a kŕmenia hospodárskych zvierat so zameraním na udržateľnú a bezpečnú živočíšnu produkciu. Uplatnia sa ako erudovaní vedeckí pracovníci v oblasti agrobiologických a agrobiotechnologických disciplín s prepojením na potraviny a výživu.