e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 8/63 Udržateľná spotreba potravín - téma nového strategického partnerstva na FEM

    Udržateľná spotreba potravín - téma nového strategického partnerstva na FEM

    E-mail Print

    Problematika udržateľnej spotreby potravín, skúmaná v segmente domácností Slovenska, Švédska, Turecka, Dánska a Rakúska je hlavnou témou projektu Strategické partnerstvo Erasmus plus - Assessing and Changing Adults‘ Behaviour on Sustainable Consumption of Food (Nr. 2018-1-TR-01-KA- 204 -058739).

    Na projekte bude spolupracovať tím Katedry marketingu a obchodu a Katedry štatistiky a operačného výskumu Fakulty ekonomiky a manažmentu. Výsledkom výskumu má byť tzv. SCOFI Index (index udržateľnej spotreby potravín), online študijné materiály a mobilná aplikácia, ktorá má poskytovať každodenné návody a tipy na udržateľné správanie sa v domácnosti, pri nákupe, skladovaní a spotrebe potravín, s cieľom znížiť potravinový odpad. Projekt koordinuje Dokuz Eylul Univerzita v Izmire, ďalším partnerom je Aarhus univerzita, Dánsko, BOKU univerzita, Viedeň, Legacy 17 ako mimovládna organizácia zo Švédska a univerzita Mugla Sitki Kocman, Turecko. Lokálnou koordinátorkou za FEM je prof. Elena Horská. Prvé projektové stretnutie sa konalo 31. januára – 2. februára v tureckom Izmire. Ďalšie prebehne 23. a 24. apríla v Nitre. Hlavnou témou bude analýza získaných prvých primárnych a sekundárnych informácií o teórii a realite udržateľnej spotreby v projektových krajinách ako z pohľadu domácností, tak aj expertov na výživu či vedúcich predstaviteľov inštitúcií, ktorí sa spotrebou potravín zaoberajú a metodicky ju usmerňujú.

    FEM