e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 6/63 Danubias Gastro 2019: Mladí pekári a cukrári ukázali svoje umenie

    Danubias Gastro 2019: Mladí pekári a cukrári ukázali svoje umenie

    E-mail Print

    danubiasNa bratislavskom výstavisku Incheba sa od 24. do 26. januára konala výstava Danubius Gastro 2019.

    Počas nej prebehol už 13. ročník medzinárodnej súťaže Juniorov študentov SOŠ o najlepší Bratislavský rožok, Maškrty z jadrovín, Umelecké dielo a sprievodné súťaže pre pekárov producentov a technológov (Najlepší nový výrobok 2019, Najlepší chlieb 2019, Najlepšie slané pečivo 2019). V pozícii hlavného manažéra všetkých súťaží a prezidenta súťažných porôt bol zástupca z SPU v Nitre - Ing. Marián Tokár, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva. Ako nás informoval, pekárska obec Slovenska pripravila novinku Pekársky dvor, kde si návštevníci mohli prezrieť a ochutnať rôznorodé pekárske a cukrárske výrobky, pričom nechýbal ani slovenský rekord – najväčšie puzzle z chleba v tvare mapy Slovenska. Organizátorom podujatia bol Cech pekárov a cukrárov regiónu západného a východného Slovenska, Rada pekárov a cukrárov Slovenska, Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov a Únia priemyselných pekárov Slovenska. „Som veľmi rád, že som mohol byť súčasťou tohto skvelého podujatia. Chcem veľmi pekne poďakovať všetkým stavovským organizáciám a pekárom za propagáciu a rozvoj tohto krásneho, ale náročného remesla,“ povedal M. Tokár.

    rch 

     

    danubias

    Foto: archív MT