e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 1/63 Projekt k HACCP sa blíži ku koncu

    Projekt k HACCP sa blíži ku koncu

    E-mail Print

    haccpPri príležitosti ukončenia projektu z grantovej schémy Erasmus+, Strategické partnerstvá s názvom: Vytvorenie HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív vo svetle európskych štandardov sa 7. augusta na pôde Výskumného centra Agrobiotech SPU v Nitre konalo záverečné stretnutie spoluriešiteľov projektu z SPU.

    Projekt bol implementovaný VC ABT pod vedením koordinátora prof. Petra Bielika, v spolupráci s Katedrou hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva. Počas jedenapolročnej implementácie projektu mali spoluriešitelia možnosť navštíviť prevádzky v partnerských krajinách projektu (Turecko, Veľká Británia, Nemecko) a porovnať úroveň implementácie HACCP so Slovenskom. Pod záštitou SPU v Nitre bolo organizované priebežné stretnutie partnerov, v rámci ktorého sa konala návšteva prevádzok, vybraných z pohľadu implementácie HACCP. Súčasťou projektu bolo vytvorenie tréningových modulov dobrej praxe, prevažne zo štandardov EÚ, ktoré budú následne implementované do podmienok Turecka, odkiaľ pochádzala aj koordinátorská inštitúcia Eskisehir Directorate of Provincial of Food and Agriculture. Na záverečnom stretnutí spoluriešitelia zhrnuli dosiahnuté výsledky a zhodnotili možnosti ich využívania vo vzdelávacom procese, ako aj vo výskumnej praxi.

    Ing. Lucia Gabríny, PhD., VC ABT 

     

    haccp