e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 1/63 Spolupráca na zušľachťovaní levandule pre potravinárske využitie

    Spolupráca na zušľachťovaní levandule pre potravinárske využitie

    E-mail Print

    levandula2V Malých Levároch vo fi rme Levandulaland u Miroslava Bertoviča sa 21. júna konalo úvodné pracovné stretnutie k zušľachťovaniu levandule.

    Najväčší pestovateľ a spracovateľ levandule na Záhorí má záujem riešiť problematiku, ktorej cieľom je výber vhodnej odrody levandule úzkolistej určenej pre potravinárske využitie. Na projekte budú pracovať zamestnanci Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre. Ing. Ján Gažo, PhD., a Ing. Marián Miko, CSc., z Katedry genetiky a šľachtenia rastlín sa budú podieľať na výbere ekologicky adaptovaného biologického materiálu pre podmienky Záhorskej nížiny, biotechnologické a molekulárne analýzy genotypov zrealizuje doc. Katarína Ražná (na snímke). Doc. Miroslav Habán z Katedry udržateľného poľnohospodárstva a herbológie sa bude zaoberať analýzou úrodotvorných prvkov a kvantitatívno- kvalitatívnymi charakteristikami účinných látok.

    MH
     
    levandula2 

    Foto: MH