V lete uzrela svetlo sveta vysokoškolská učebnica Chémia potravín určená pre študentov SPU v Nitre.
Na jej príprave sa podieľal široký autorský kolektív pedagógov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorí sa vo svojej pedagogickej a výskumnej práci dlhodobo venujú potravinám, ich kvalite a bezpečnosti. Publikácia poskytuje čitateľovi komplexný prehľad súčasných poznatkov o chemickom zložení potravinových surovín a potravín, o ich biochemických a mikrobiologických vlastnostiach, ako aj o významných chemických reakciách, ktoré prebiehajú v potravinových surovinách a potravinách počas ich skladovania alebo technologického spracovania a o analytických metódach využívaných v potravinárstve. Podľa vyjadrenia autorov, učebnica bude iste vynikajúcim zdrojom informácií nielen pre študentov SPU a iných univerzít, ale aj pre odborníkov z praxe, ktorí sa venujú potravinovým surovinám a potravinám.
r