Študentská časť Akademického senátu SPU v rámci Nitrianskych univerzitných dní zorganizovala 24. apríla v areáli pred ŠD A. Bernoláka súťaž vo varení gulášu - Gulášovicu. Prihlásilo sa päť tímov zložených zo študentov všetkých fakúlt SPU.
Nesúťažný guláš pripravili i organizátori akcie. Súťažné tímy mali na prípravu vymedzený čas a mohli použiť rôzne tajné ingrediencie. Príprava kulinárskych špecialít prebiehala vo veselej nálade a skvelej atmosfére, ktorú spríjemňovalo slnečné počasie a hudba v podaní DJa Romana. Odborná porota: dekan FAPZ doc. Ing. Peter Ondrišík, PhD., doc. Ing. Marta Habánová PhD., (garantka študijného programu výživa ľudí na bakalárskom stupni štúdia) a Adam Pavlis, (študent odboru kuchár na SOŠ gastronómie a cestovného ruchu v Nitre, ktorý nedávno získal ocenenie v kuchárskej súťaži v Českej republike) sa po dôkladnom ochutnaní všetkých pripravených gulášov jednohlasne zhodla. Na treťom mieste sa umiestnil tím PK Buteo, na druhom mieste tím „3 Bakalári + Adam“ a víťazom Gulášovice sa stal tím Vegáni. Víťazi prezradili, že tajnou ingredienciou ich vegánskeho guláša bolo mäso... Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť, odbornej porote za milé a trefné pripomienky a organizátorom Gulášovice za ochotu a námahu vynaloženú pri príprave akcie.
Ing. Mária Holovičová
Víťazný tím Vegánov s docentkou M. Habánovou a docentom P. Ondrišíkom
Foto: archív MH