e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 4/62 Deň vedy vo Výskumnom centre AgroBioTech: Poľnohospodárstvo, pôda a potraviny v sociálnovednej reflexii

    Deň vedy vo Výskumnom centre AgroBioTech: Poľnohospodárstvo, pôda a potraviny v sociálnovednej reflexii

    E-mail Print

    abtPosledný novembrový deň sa vo VC ABT konal 2. ročník Dňa vedy vo VC ABT. Cieľom bolo priblížiť kľúčové objekty výskumného záujmu na SPU, zdôrazniť potrebu interdisciplinarity v súčasných výskumoch orientovaných na poľnohospodárstvo, pôdu a potraviny, ako aj objasniť význam a úlohu sociálnych a humanitných vied.

    Podujatie bolo určené vysokoškolským pedagógom, vedeckovýskumným pracovníkom i študentom, spoluorganizovala ho Sekcia sociológie vidieka a poľnohospodárstva Slovenskej sociologickej spoločnosti pri SAV v Bratislave v spolupráci s Katedrou spoločenských vied (KSV) FEM SPU v Nitre. Riaditeľka VC ABT doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc., privítala účastníkov a predstavila zameranie podujatia. Program workshopu bol rozdelený do dvoch tematických blokov s následnou diskusiou. V prvom bloku vystúpila Mgr. Jana Lindbloom, PhD., zo Sociologického ústavu SAV v Bratislave, ktorá prezentovala svoje skúsenosti s kvalitatívnym výskumom v oblasti poľnohospodárstva a doc. Mgr. Ing. Danka Moravčíková, PhD., ktorá predstavila súčasné výskumné a vzdelávacie aktivity KSV FEM v kontexte aktuálnych tém európskej rurálnej sociológie. Druhý blok začal prezentáciou JUDr. Hany Kelblovej, PhD., z Ústavu práva a humanitných vied PEF Mendelovej univerzity v Brne, ktorá zúčastnených uviedla do problematiky zemepisných označení výrobkov a ich právnej ochrany, najmä v súvislosti s poľnohospodárstvom a potravinárstvom. Na záver odznela prednáška Mgr. Evy Pechočiakovej Svitačovej, PhD., z KSV FEM, zameraná na etické aspekty a reguláciu súvisiacu s kvalitou a bezpečnosťou potravín.

    Doc. Mgr. Ing. Danka Moravčíková, PhD. 

     

    FOTOGALÉRIA