e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 3/62 FBP zaujala expozíciou v OC Centro

    FBP zaujala expozíciou v OC Centro

    E-mail Print

    fbp centroV rámci Týždňa vedy a techniky sa Fakulta biotechnológie a potravinárstva aj tento rok - 9. novembra - zapojila do podujatia formou prezentácie vedeckovýskumnej činnosti svojich siedmich katedier, tento raz v OC Centro Nitra. Na podujatí sa zúčastnili najmä študenti stredných odborných škôl, gymnázií, základných a materských škôl, ako aj široká verejnosť.

    Katedra biochémie a biotechnológie zaujala svojou expozíciou s názvom Svet biotechnológií, Fenomén súčasnosti. Katedra fyziológie živočíchov priblížila záujemcom Silu prírodných látok a vysvetlila Zdravie na molekulovej úrovni. Vďaka Katedre mikrobiológie mohli všetci uvidieť úžasný Neviditeľný svet okolo nás, mikroorganizmy nášmu oku neviditeľné, s ktorými sa stretávame každý deň v Tajomnom svete mikróbov. Katedra chémie predstavila Chémiu inak a priblížila návštevníkom Chémiu okolo nás. Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov prezentovala Inovácie potravín - zdravé kroky do budúcnosti a zdôvodnila, prečo Študujeme, čo jeme a pijeme. Katedra hygieny a bezpečnosti potravín zaujala Genetikou a bezpečnosťou potravín a poukázala na Kvalitné a bezpečné jedlá na našich stoloch. Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov odhalila Vedecké tajomstvá potravín a vysvetlila, ako spoznať kvalitu živočíšnych produktov – Živočíšne produkty v kocke. Pracovníci fakulty predstavili vedeckovýskumnú činnosť aj formou tematických prednášok: Spermie – olympijskí plavci v kríze (Ing. Eva Tvrdá, PhD.), Med – zázračná substancia z úľa (Ing. Vladimíra Kňazovická, PhD.), Antimikrobiálna aktivita biologicky účinných látok z liečivých rastlín a esenciálnych olejov (prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD.), Aká je kvalita mäsových výrobkov? (doc. Ing. Marek Bobko, PhD.) a Inovácie v pekárstve (Ing. Marián Tokár, PhD.).

    Organizačný výbor podujatia 

     

    FOTOGALÉRIA