Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre v spolupráci s Katedrou hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU participuje na projekte Vytvorenie HACCP modulov bezpečnosti potravín vo svetle EÚ štandardov v rámci grantovej schémy Erasmus+, Strategické partnerstvá.
Projekt sa implementuje od 1. januára 2017. Jeho cieľom je výmena skúseností a dobrej praxe v oblasti bezpečnosti potravín v participujúcich krajinách EÚ a následný transfer do podmienok Turecka. Nástrojom na dosiahnutie stanoveného cieľa je vytvorenie siedmich tréningových modulov v súlade s Európskym referenčným rámcom zabezpečenia kvality v oblasti bezpečnosti potravín. V dňoch 18. - 23. októbra sa v Berlíne konalo tretie stretnutie partnerov konzorcia z Turecka, Veľkej Británie, Nemecka a Slovenska. VC ABT na workshope reprezentovala riaditeľka doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc., a projektová manažérka Ing. Lucia Grešová, PhD. Podujatie bolo zamerané na prezentáciu platformy a jej inovatívne možnosti. Súčasťou workshopu boli aj praktické návštevy prevádzok a hodnotenie implementácie HACCP v praxi v podmienkach Nemecka. Ďalšie projektové stretnutie bude na SPU v Nitre zamerané na implementáciu HACCP v podmienkach Slovenska.
LG, VC ABT
Účastníci projektového stretnutia v Berlíne
Foto: archív LG