Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a RV SR a SAPV zorganizovala 16. - 18. mája v KC SPU medzinárodnú konferenciu Biotechnológie a kvalita surovín a potravín.
Zúčastnilo sa na nej 120 účastníkov zo 17 krajín. Podujatie prinieslo najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, molekulárnej biológie, spracovania a technológií potravín, bezpečnosti a politiky, dizajnu a inovácií potravín. V rámci programu sa rektor Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, PhD., dekan FBP prof. Ing. Ján Tomáš, CSc., a zástupcovia vedenia SPU a FBP, stretli so zahraničnými hosťami, medzi nimi prof. T. Trziszkom, rektorom Vroclavskej univerzity environmentálnych a prírodných vied, Poľsko, Dr. S. Braunovou, riaditeľkou VC Bioekonomiky Univerzity Hohenheim, Stuttgart, Nemecko, Dr. I. Oswaldovou, zástupkyňou riaditeľa INRA Toxalim v Toulouse, Francúzsko, prof. P. Sutovskym z Univerzity v Missouri, USA, prof. Y. L. Xiongom z Univerzity v Kentucky, USA a ďalšími. Súčasťou programu konferencie bol workshop organizovaný pre mladých vedcov, prehliadka laboratórií VC AgroBioTech a Centra excelentnosti pre bielo-zelené biotechnológie FBP.
r
Na konferencii sa zúčastnilo 120 odborníkov zo 17 krajín