Pri príležitosti každoročne organizovaného Chovateľského dňa ošípaných a 1. ročníka konferencie Kvalita mäsa sa stretli zástupcovia vedeckej aj odbornej spoločnosti a praxe.
Po predpoludní strávenom sledovaním prednášok a prezentácií zástupcov ministerstva pôdohospodárstva, platobnej agentúry, chovateľských a spracovateľských zväzov strávili popoludnie pri varení bravčového kotlíkového guláša. A zároveň si zasúťažili. Družstvo SPU v zastúpení členov Katedry špeciálnej zootechniky a Katedry veterinárskych disciplín (prof. Ing. Juraj Mlynek, CSc., Ing. Ondřej Bučko PhD., Mgr. Peter Juhás, PhD., Ing. Ivan Imrich, PhD.), obsadilo 2. miesto v kategórii vhodný nápoj a 3. v kategórii prezentácia a komentár. Aj výber vína z produkcie VPP SPU a výzdoba maketami plemien ošípaných sa ukázali ako správna voľba. Okrem bravčového guláša družstvo SPU pripravilo aj špecialitu z jahňaciny – birka pörkölt. Spestrením programu bola aj účasť družstva Zväzu ekologického poľnohospodárstva Ekotrend, ktoré pripravilo hovädzí guláš v bio kvalite.
r
Družstvo SPU pri varení guláša
Foto: archív FAPZ