e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 5/61 V Aarhuse o letnej škole FOODCOST pre FEM a FBP

    V Aarhuse o letnej škole FOODCOST pre FEM a FBP

    E-mail Print

    foodcostV poradí štvrté projektové stretnutie Erasmus+ Foodcost: Food Quality and Consumer Studies Nr. 2014-1-SK01-KA203-000464, ktorému predchádzali mítingy v Nitre (2014), vo Wageningene (2015) a vo Viedni (2015), sa tento raz úspešne konalo od 22. do 25. novembra 2016 v dánskom meste Aarhus.

    Organizátorom bol partner prof. Klaus Grunert z Aarhus University.Fakultu ekonomiky a manažmentu (FEM) SPU v Nitre zastupovala hlavná koordinátorka projektu prof. Dr. Ing. Elena Horská, prof. Ing. Ľudmila Nagyová, PhD., Ing. Jakub Berčík, PhD., a autorka článku. Keďže sa blíži záver projektu prof. E. Horská predstavila niekoľko výstupov, ako napr. prezentovanie 16 článkov a vystúpenie 22 slovenských a 26 zahraničných hostí v 10. sekcii: „Food Marketing and Consumer Studies Organized Session within FOODCOST International Workshop, „Bridging Traditions with Novelties“ na medzinárodnej vedeckej konferencii v máji 2016 na FEM SPU v Nitre. V rovnakom období bola súčasťou diseminácie projektu aj jeho prezentácia na Festivale vedy v Krakove. Ďalšou témou rokovania bola diskusia partnerov o finalizácii a vydaní štyroch kníh v anglickom jazyku, príprave online kurzov, video inštrukcií a video prezentácií v roku 2017, a to: Sensory and Aroma Marketing, Neuromarketing for Food Marketers, Augmented Reality for Food Marketers and Consumers a Consumer Trends and New Product Opportunities in the Food Sector. Všetky budú vydané vo Wageningen Academic Publishers. Okrem kníh bola pozornosť venovaná príprave organizovania letnej školy. Členovia kolektívu sa dohodli na termíne realizácie LŠ od 25. júna do 2. júla 2017 v Orihuele, v Španielsku, v spolupráci so zodpovedným partnerom Dr. Á. A. Carbonell-Barrachinom. LŠ bude korešpondovať s cieľmi a témami celého projektu a bude určená pre študentov všetkých projektových partnerských univerzít. Keďže projekt realizuje FEM v spolupráci s Fakultou biotechnológie a potravinárstva SPU, do LŠ sa budú môcť zapojiť študenti z oboch fakúlt. V roku 2017 sa v rámci projektu počíta aj s posledným plánovaným projektovým stretnutím v Nitre, a to počas výstavy Agrokomplex, ktoré zavŕši všetky aktivity a výstupy projektu od roku 2014.

    Ing. Johana Paluchová, PhD., FEM 

     

    foodcost

    Účastníci projektového stretnutia v rámci Erasmus+ Foodcost

    Foto: archív FEM