e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 4/61 Rektor SPU ocenil jubilujúcich zamestnancov

    Rektor SPU ocenil jubilujúcich zamestnancov

    E-mail Print

    Rektor SPU Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, ocenil pri príležitosti životného jubilea Ing. Alenu Jančuškovú (60), tajomníčku Technickej fakulty a prof. Ing. Jozefa Goliana, Dr., (50), vedúceho Katedry hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva. Ing. A. Jančušková si z rúk rektora prof. P. Bielika 24. novembra slávnostne prevzala Striebornú medailu SPU za aktívnu riadiacu činnosť a zásluhy o rozvoj univerzity.

    Prof. J. Golian si 30. novembra slávnostne prevzal Bronzovú medailu SPU za aktívnu pedagogickú a riadiacu prácu a zásluhy o rozvoj vzdelanosti a vedy v prospech SPU v Nitre. Ing. A. Jančušková pracovala od roku 1984 do r. 1987 ako ubytovateľka a následne desať rokov vedúca prevádzky ŠD Nová doba. Od roku 1997 do r. 2006 pôsobila ako tajomníčka FAPZ, ďalšie štyri roky vo funkcii kvestorky SPU v Nitre. Od júla 2010 až doteraz pôsobí na pozícii tajomníčky Technickej fakulty SPU. Prof. J. Golian pracoval ako odborný asistent na Katedre prevencie chorôb a reprodukcie HZ FAPZ (1994 – 1996), Katedre výživy FAPZ (1996 – 2001) a Katedre výživy ľudí a hygieny potravín FAPZ (2002). V roku 2002 bol preradený na novovzniknutú Fakultu biotechnológie a potravinárstva, kde od roku 2003 až doteraz pôsobí vo funkcii vedúceho KHBP. V roku 2006 pripravil akreditačný spis študijného programu bezpečnosť a kontrola potravín pre bakalársky aj inžiniersky stupeň štúdia, v súčasnosti je garantom inžinierskeho stupňa. V roku 2015 pripravil na akreditáciu akreditačný spis ŠP potraviny a technológie v gastronómii, ktorý bol v roku 2016 úspešne akreditovaný. Vo svojej vedeckovýskumnej činnosti sa venuje problematike zdravotnej bezpečnosti mäsa a mlieka, vysledovateľnosti a autentifikácii potravín, ako aj alergénov z potravín pomocou molekulárno-biologických metód. Obom jubilantom, ktorí sú zároveň absolventmi SPU, srdečne blahoželá aj vedenie fakúlt. Praje im pevné zdravie a veľa tvorivých síl pri realizácii dobrých myšlienok a plánov.

    rch