Organizátorom projektu bola Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu s Centrom rozvoja znalostí o potravinách, n.o. Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU sa 16. novembra zúčastnila na slávnostnom vyhodnotení a odovzdávaní cien víťazom súťažných aktivít 4. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktoré sa konalo v hoteli Carlton v Bratislave.
Za FEM ako partnera projektu Hovorme o jedle bola členkou hodnotiacej komisie prof. Ľudmila Nagyová, PhD., a autorka článku. Komisia zasadala dvakrát, aby z množstva projektov pomohla vybrať tie najoriginálnejšie. Do projektu sa v tomto roku zapojilo 423 základných škôl. Jeho cieľom je podnietiť diskusiu medzi žiakmi, učiteľmi, ale aj rodičmi o potravinách, správnych stravovacích návykoch, aby mladá generácia spotrebiteľov vedela, aké potraviny má nakupovať a prečo je dôležité podporovať domácich producentov, a tým aj regionálny rozvoj, zamestnanosť a zvýšiť povedomie o ochrane životného prostredia. Štvrtý ročník týždňa Hovorme o jedle pozostával z piatich aktivít: súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle, súťažno-vzdelávacej aktivity Recyklácia odpadov z obalov potravín – Starým veciam nová šanca, výtvarnej súťaže Chutné maľovanie, literárnej súťaže Prečo jem slovenské potraviny a víkendovej aktivity pre žiakov a ich rodinných príslušníkov – Varíme so Značkou kvality SK. Všetkých päť vyhlásených aktivít ukázalo, že žiaci ZŠ sa tém o potravinách zhostili na výbornú. Pri tvorení projektov, literárnych či výtvarných prác využili originalitu a nápaditosť. Mnohé súťažné príspevky v sebe niesli hlbokú myšlienku pohľadu troch generácií (deti, rodičia a starí rodičia) na to, ako sa vyrábali potraviny a čo znamenali pre jednotlivé generácie.