e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Polnohospodár 1/61 Čínski študenti získali poznatky z oblasti globalizácie a potravinárstva a spoznávali európsku kultúru

    Čínski študenti získali poznatky z oblasti globalizácie a potravinárstva a spoznávali európsku kultúru

    E-mail Print

    cinski studentiPo tom, ako sa naši študenti vrátili domov plní dojmov z Číny, FEM realizovala od 24. júna do 6. augusta na SPU v Nitre letnú školu – European Studies & Agribusiness: Globalization and Food Science pre 20 čínskych študentov z Tianjinu.

    Pripravený program bol skutočne pestrý. Hneď prvý večer absolvovali kultúrny program, ktorým sprevádzal FS Zobor, spojený s ochutnávkou tradičných slovenských pochúťok ako bryndzové halušky, pirohy, strapačky a, samozrejme, slivovica. Ďalšie dni spestrili exkurzie a výlety do Bratislavy, na Červený Kameň, do Modry, Prahy a Viedne. Krásy Červeného Kameňa, Bratislavy, ale aj ochutnávky kvalitných slovenských vín v Modre a Trnave s čínsky hovoriacimi sprievodcami zabezpečil Dr. Šebo, ktorý vedie rodinnú firmu Chateau Modra a spolupracuje s FEM na tomto projekte. Cieľom LŠ bolo ponúknuť čínskym študentom okrem nových poznatkov v oblasti globalizácie a potravinárstva aj možnosť spoznať stredoeurópsku kultúru. V rámci odborného programu absolvovali prezentácie na tému európskej integrácie, spotrebiteľského správania a prehliadku VC AgroBioTech. O tom, ako vyzerajú slovenské tradície sa mohli presvedčiť na exkurzii na salaši v Zbojskej, kde si čínski študenti mohli vyrobiť syr, ochutnať žinčicu a produkty z ovčieho syra a mlieka. Tí najodvážnejší boli pasovaní za zbojníkov originálnym spôsobom, a síce výpraskom varechou, jedením cesnaku a mazaním masťou. Skvelým príkladom agroturizmu bola aj návšteva agro-biofarmy v Podkylave, kde sa oboznámili s chovom hospodárskych zvierat a vyskúšali si prípravu osúchov. Nechýbal obed pripravený výhradne z produktov dochovaných a dopestovaných na farme. Svoj pobyt čínski študenti zakončili prezentáciou projektov na tému Globalization in Food Science, na ktorej sa zúčastnila aj dekanka FEM prof. E. Horská, ktorá im odovzdala certifikáty. Čo dodať na záver? Druhý ročník letnej školy s Čínou bol opäť veľmi úspešný. Veríme, že v tomto dobre rozbehnutom projekte sa bude pokračovať a všetci študenti si odnesú nezabudnuteľné zážitky.

    Ing. Tatiana Svetlanská, FEM 

     

    cinski studenti