V Park Hoteli v Piešťanoch sa 7. - 8. apríla konal 8. ročník vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín.
Zúčastnilo sa na nej 185 účastníkov zo SR, ČR, Poľska, Rakúska, Ruska a Nemecka. Prostredníctvom 30 referátov a 70 posterov boli prezentované príspevky o najnovších poznatkoch z oblasti úradnej kontroly potravín, legislatívy, biologickej, chemickej, mikrobiologickej a mykologickej bezpečnosti potravín, metód falšovania a analýzy potravín. Účastníci získali nové poznatky z oblasti výskytu ftalátov v mäsových výrobkoch, o tropánových alkaloidoch v potravinách, afl atoxínoch v mlieku, o biofi lmoch pri výrobe mäsových výrobkov, detekcii prídavných látok v potravinách a i. Predstavená bola nová kniha Mlieko vo výžive ľudí. Súčasťou konferencie bola prezentácia najnovších prístrojov pre potravinárske laboratóriá, na ktorých si takmer 100 účastníkov z potravinárskych podnikov mohlo analyzovať aj svoje vlastné vzorky. Konferencia vyvrcholila spoločenským stretnutím a neformálnou diskusiou.