e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Polnohospodar 19-20/60 Z konferencie o bezpečnosti a kontrole potravín

    Z konferencie o bezpečnosti a kontrole potravín

    E-mail Print

    V Park Hoteli v Piešťanoch sa 7. - 8. apríla konal 8. ročník vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín.

    Zúčastnilo sa na nej 185 účastníkov zo SR, ČR, Poľska, Rakúska, Ruska a Nemecka. Prostredníctvom 30 referátov a 70 posterov boli prezentované príspevky o najnovších poznatkoch z oblasti úradnej kontroly potravín, legislatívy, biologickej, chemickej, mikrobiologickej a mykologickej bezpečnosti potravín, metód falšovania a analýzy potravín. Účastníci získali nové poznatky z oblasti výskytu ftalátov v mäsových výrobkoch, o tropánových alkaloidoch v potravinách, afl atoxínoch v mlieku, o biofi lmoch pri výrobe mäsových výrobkov, detekcii prídavných látok v potravinách a i. Predstavená bola nová kniha Mlieko vo výžive ľudí. Súčasťou konferencie bola prezentácia najnovších prístrojov pre potravinárske laboratóriá, na ktorých si takmer 100 účastníkov z potravinárskych podnikov mohlo analyzovať aj svoje vlastné vzorky. Konferencia vyvrcholila spoločenským stretnutím a neformálnou diskusiou.

    Prof. Ing. Jozef Golian, Dr., FBP