Mladí vedeckí pracovníci do 35 rokov a doktorandi SPU sa od 19. do 21. apríla zúčastnili na 1. ročníku konferencie mladých výskumníkov z krajín V4 s názvom Vedecký výskum v potravinárskej výrobe.
Konala sa pod záštitou Fakulty biológie a poľnohospodárstva Rzeszowskej univerzity, Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre, Fakulty poľnohospodárskych a potravinárskych vied a environmentálneho manažmentu Debrecínskej univerzity a Technologickej fakulty Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne. Podujatie otvoril prorektor prof. Ing. C. Puchalski, s príhovorom vystúpila prof. Ing. M. Kačániová, PhD., prodekanka FBP pre zahraničné vzťahy a vzťahy s verejnosťou, doc. Ing. F. Buňka, PhD., dekan TF UTB Zlín a prof. Dr. B. Kovacz, riaditeľ Ústavu potravinárskych vied. Z FBP sa na konferencie zúčastnilo 14 mladých vedeckých pracovníkov a doktorandov, ktorí nás výborne reprezentovali.
Doktorand Ing. Tomáš Krajčovič získal 1. miesto za prednesenú prácu a Ing. Marián Tokár, PhD., bol v rámci kategórie príspevkov ocenený za prínos pre prax. V posterovej sekcii sa na 1. mieste umiestnila práca Ing. Evy Tušimovej, PhD., a kolektívu. Ako sa organizátori dohodli, ďalšie kolo konferencie sa uskutoční v novembri 2017 na SPU v Nitre. Podujatie bude organizovať FBP.
Prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD., FBP