e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 11-12/60 Najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, kvality, bezpečnosti a hygieny potravín

    Najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, kvality, bezpečnosti a hygieny potravín

    E-mail Print

    fbpFakulta biotechnológie a potravinárstva SPU organizovala pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a RV SR a SAPV 11. medzinárodnú vedeckú konferenciu Biotechnológie a kvalita surovín a potravín.

    Konala sa 27. - 29. januára v Kongresovom centre Academia v Starej Lesnej vo Vysokých Tatrách. Cieľom bolo prezentovať najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu produkcie. Prezentované výsledky (19 prednášok a 61 elektronických posterov) a široké medzinárodné zastúpenie (125 vedeckých pracovníkov zo 14 krajín) potvrdzujú, že podujatie bolo na vysokej odbornej úrovni. Účastníkov privítala prorektorka SPU pre vzdelávaciu činnosť a ECTS prof. RNDr. Zdenka Gálová, CSc., a dekan FBP prof. Ing. Ján Tomáš, CSc. Tematické zameranie konferencie smerovalo do troch rokovacích sekcií: Biotechnológie rastlinnej a živočíšnej produkcie, Kvalita a hygiena surovín a potravín rastlinného pôvodu, Kvalita a hygiena surovín a potravín živočíšneho pôvodu. Príspevky sú publikované vo vedeckom časopise Potravinárstvo, The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences a v knihe abstraktov a posterov.

    Doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP
    fbp

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Účastníci 11. medzinárodnej vedeckej konferencie Biotechnológie a kvalita surovín a potravín v Starej Lesnej.

    Foto: archív AK