FAKULTA AGROBIOLÓGIE A POTRAVINOVÝCH ZDROJOV
Sekcia: Špeciálna živočíšna produkcia
1. J. Strašifták: Efekt free-range systému na užitkovosť hydiny a kvalitu jej produktov (školiteľ Mgr. Peter Juhás, PhD.)
2. M. Janíček: Komplexná analýza jatočnej kvality a kvality mäsa ľahkých jahniat plemena cigája a zošľachtená valaška (školiteľ doc. RNDr. Milan Margetín, PhD.)
3. G. Mancík: Vplyv skrmovania organického selénu na jatočné ukazovatele ošípaných (školiteľ prof. Ing. Branislav Bobček, CSc.)
Sekcia: Genetické technológie a veterinárske disciplíny
1. T. Kalata: Morfologická charakteristika vybraných genotypov maku siateho (Papaver somniferum L.) (školiteľka Ing. Janka Nôžková, PhD.)
2. E. Babčanová: Stanovenie transgénov v potravinových zdrojoch a potravinách (školiteľ prof. RNDr. Milan Bežo, CSc.)
3. H. Šebová: Prehľad endoparazitickej situácie diviačej zveri v regióne Horné Lefantovce (školiteľ Ing. Tomáš Kanka, PhD.)
Sekcia: Výživa zvierat a krmivárstvo
1. Z. Novotná: Determinácia zdanlivej stráviteľnosti pastevného porastu koňmi plemena moravský teplokrvník (školiteľ doc. Ing. Branislav Gálik, PhD.)
2. L. Hatala: Vplyv hybridu kukurice na nutričnú hodnotu a stráviteľnosť organickej hmoty (školiteľ doc. Ing. Miroslav Juráček, PhD.)
3. J. Nová: Zmeny obsahu brutto energie v čerstvej a skladovanej zelenine (školiteľ Ing. Michal Rolinec, PhD.)
Sekcia: Špeciálne chovateľské odvetvia
1. J. Blaška: Vplyv pohlavia na obsah vybraných nenasýtených mastných kyselín v svalovine diviačej zveri (Sus scrofa) (školiteľ Ing. Peter Šmehýl, PhD.)
2. V. Juríková: Vek a rast vybraných sprievodných druhov rýb v povodí rieky Nitry (školiteľ Ing. Jaroslav Andreji, PhD.)
3. Z. Majerská: Porovnanie vybraných vlastností potomstva chovných psov u hrubosrstých jazvečíkov (školiteľ Ing. Martin Fik, PhD.)
Sekcia: Výživa ľudí 1. komisia
1. Ľ. Leváková: Biochemické parametre nutričného a zdravotného stavu a metódy ich hodnotenia (školiteľka Ing. Martina Gažarová, PhD.)
2. M. Imriš: Bioaktívne látky vo vybraných druhoch drobného ovocia (školiteľka Ing. Mária Timoracká, PhD.)
3. N. Šikulová: Zhodnotenie stravovacích návykov vybranej skupiny diabetikov (školiteľka: doc. Ing. Marta Habánová, PhD.)
Sekcia: Výživa ľudí 2. komisia
1. K. Candráková: Polymorfizmus génov Lep G2548A a MTHFR - C677T vo vzťahu k obezite človeka (školiteľ MUDr. Peter Chlebo, PhD.)
2. A. Rybanská: Rozbor stravovacích návykov u vybranej skupiny detí školského veku v regióne Topoľčany (školiteľ MUDr. Peter Chlebo, PhD.)
3. Z. Chlebová: Vzťah medzi antropometrickými parametrami a výkonnosťou u vybraných jedincov (školiteľka Ing. Petra Lenártová, PhD.)
Sekcia: Špeciálna rastlinná produkcia a botanika
1. M. Rašovský: Využitie saturačných kalov v systéme pestovania repy cukrovej (školiteľ prof. Ing. Vladimír Pačuta, CSc.)
2. Z. Panáková: Vplyv spôsobov obrábania pôdy a hnojenia na úrodu hrachu siateho (školiteľka doc. Ing. Eva Candráková, PhD.)
3. I. Magdová: Vplyv rozdielneho vlahového režimu na rast tráv (školiteľ doc. Ing. Ľuboš Vozár, PhD.
Sekcia: Udržateľné poľnohospodárstvo a environmentalistika
1. H. Dojčanová: Aktuálna zaburinenosť porastov jačmeňa jarného v dvoch systémoch hospodárenia (školiteľ Ing. Štefan Týr, PhD.)
2. M. Kasana: Biodiverzita epigeickej zoofauny vo vybraných biotopoch (školiteľka doc. Ing. Jana Porhajašová, PhD.)
3. L. Smatanová: Uplatnenie minimalizačných technológií obrábania pôdy na PPD Prašice (školiteľ doc. Dr. Ing. Milan Macák)
Sekcia: Výživa a ochrana rastlín a pôdoznalectvo
1. K. Peťovská: Využitie organických hnojív na morenie osiva pšenice (školiteľ doc. Ing. Kamil Hudec, PhD.)
2. K. Muráňová: Pôdna organická hmota a stabilita pôdnych agregátov ovplyvnená rôznou intenzitou požiarov (školiteľ doc. Ing. Vladimír Šimanský, PhD.)
3. D. Szabová: Účinnosť biologickej a chemickej ochrany kukurice proti vijačke kukurićnej (Ostrinia nubilalis) a jej vplyv na necieľové organizmy (školiteľ Ing. Ján Tancik, PhD.)
FAKULTA BIOTECHNOLÓGIE A POTRAVINÁRSTVA
Sekcia: Kvalita a spracovanie surovín a potravín rastlinného pôvodu
1. Bc. Martina Blašková: Rakytník - významný zdroj antioxidačných a biologicky cenných látok (školiteľka - Ing. Eva Ivanišová, PhD., Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, FBP SPU v Nitre)
2. Bc. Jana Rapčanová: Mykocenóza búrskych orieškov (školiteľka prof. Ing. Dana Tančinová, PhD., Katedra mikrobiológie FBP SPU v Nitre)
3. Bc. Ján Kovarovič, Ing. Petra Kavalcová: Zhodnotenie obsahu celkových polyfenolov vo vybraných odrodách červenej repy (Beta vulgaris L.) (školiteľka doc. Ing. Judita Bystrická, PhD., Katedra chémie, FBP SPU v Nitre)
Ocenenie práce za prínos pre prax
Bc. Dominika Kozáková: Sledovanie zmien antioxidačnej aktivity vplyvom rôznych spôsobov skladovania čučoriedky chocholíkatej (školiteľka Ing. Alica Bobková, PhD., Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, FBP SPU v Nitre)
Sekcia: Kvalita a spracovanie surovín a potravín živočíšneho a rastlinného pôvodu
1. Bc. Petra Očovská: Vplyv extraktov z tymianu a pamajoránu na kvalitu Bratislavských párkov (školiteľ Ing. Miroslav Kročko, PhD., Katedra skladovania a spracovania živočíšnych produktov FBP SPU v Nitre)
2. Bc. Marianna Lenková, Ing. Petra Kavalcová: Zhodnotenie obsahu celkových polyfenolov vo vybraných odrodách mrkvy (Daucus carota L.) (školiteľka doc. Ing. Judita Bystrická, PhD., Katedra chémie, FBP SPU v Nitre)
3. Michala Lieskovská, Andrea Lančaričová (Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave): Quality of hemp (Cannabis sativa L.) oil isolated from seeds of selected genotypes (školiteľka RNDr. Andrea Lančaričová, PhD., National Agricultural and Food Centre - Research Institute of Plant Production Piešťany)
Ocenenie práce za prínos pre prax
Paweł Hanus, Krzysztof Kotula, Marcin Obirek: The influence of bear's garlic additive on the quality of kefir (Supervisor: dr hab. inż. prof. UR Agata Znamirowska, Mgr Maciej Kluz, Department of Dairy Technology, Faculty of Biology and Agriculture, University of Rzeszow, Poland
Sekcia: Kontrola a bezpečnosť potravového reťazca
1. Bc. Martin Šimko: Kvalita zdrojov podzemných vôd z hľadiska obsahu Pb, Cd, Cr a celkovej mineralizácie (školiteľ - doc. Ing. Peter Lazor, PhD., Katedra chémie FBP SPU v Nitre)
2. Bc.Zuzana Záhorcová:Ťažké kovy v jedlých divorastúcich hubách z okolia Banskej Bystrice – hodnotenie rizík vyplývajúcich z ich konzumácie (školiteľ - Ing. Július Árvay, PhD., Katedra chémie FBP SPU v Nitre)
3. Bc.Veronika Škodová: Stanovenie obsahu metanolu vo vybraných druhoch alkoholických nápojov (školiteľka Ing. Alica Bobková, PhD., Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, FBP SPU v Nitre)
3. Rafal Kordiaka: Antimicrobial activity of selected medicinal plants, (Supervisor: prof. Ing. Miroslava Kačániová, dr hab. inż. prof. UR Magłgorzata Dżugan, Department of Microbiology, Slovak University of Agriculture in Nitra, University of Rzeszow, Poland)
Ocenenie práce za prínos pre prax
Bc. Jana Kračunová: Porovnanie mikrobiologickej bezpečnosti mrazených rýb zo súkromných zdrojov a z obchodných sietí (školiteľka Ing. Simona Kunová, PhD., Katedra hygieny a bezpečnosti potravín FBP SPU v Nitre)
Sekcia: Aplikovaná biológia a biotechnológie (I)
1. Bc. Peter Androvič: Úloha kinázy Ksg1 v segregácii chromozómov počas meiózy v kvasinke Schizosaccharomyces pombe (školiteľka prof. Ing. Anna Trakovická, CSc., konzultant: Dr. Ing. Miroslava Požgajová, Katedra genetiky a plemenárskej biológie FAPZ SPU v Nitre)
2. Bc. Zuzana Pribulová: Molekulárne analýzy pšenice z hľadiska genetickej diverzity (školiteľka Mgr. Želmíra Balážová, PhD., Katedra biochémie a biotechnológie FBP SPU v Nitre)
3. Bc. Eva Halenárová: Vplyv aplikácie kompostov a minerálneho hnojenia na bakteriocenózu v pôde a na koreňoch kukurice (školiteľ - Ing. Juraj Medo, PhD., Katedra mikrobiológie FBP SPU v Nitre)
Ocenenie práce za prínos pre prax
Bc. Tomáš Balko: Hodnotenie účinkov Terminalia bellerica Roxb. na ovariálne funkcie ošípaných in vitro (školiteľka doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., Katedra fyziológie živočíchov FBP SPU v Nitre)
SEKCIA: Aplikovaná biológia a biotechnológie (II)
1. Bc. Patrícia Sporinská: Beta-glukány v hlive ustricovitej (školiteľka Ing. Eva Szabová, PhD., Katedra biochémie a biotechnológie FBP SPU v Nitre)
2. Bc. Alena Vahovská: Vplyv krvnej plazmy na uchovávanie býčích spermií (školiteľ - prof. Ing. Norbert Lukáč, PhD., Katedra fyziológie živočíchov chémie FBP SPU v Nitre)
3. Bc. Tomášiková Petra: Vplyv introdukcie drevín v Arboréte Mlyňany na dehydrogenázovú aktivitu mikroorganizmov (školiteľka doc. Ing. Jana Maková, PhD., Katedra mikrobiológie FBP SPU v Nitre)
Ocenenie práce za prínos pre prax
Bc. Barbora Trybulová (Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave): Dynamika obsahu β-D-glukánu v ovse siatom počas ontogenézy (školiteľka RNDr. Michaela Havrlentová, PhD., NPPC - Výskumný ústav rastlinnej výroby Piešťany)
FAKULTA EKONOMIKY A MANAŽMENTU
Sekcia: International Trade and Marketing
1. Peter Šedík: Honey trade in the European Union
2. Dávid Bielik: Functional food as a new trend in consumer behaviour
3. Oluseyi Olagunju Kehinde: Consumer's Preference and Willingness to Pay for Local Rice over Imported Rice in Nigeria
Sekcia: Marketing a manažment
1. Soňa Pleváková: Uvedenie nového výrobku na ruský trh
2. Soňa Bírová: Prostredie predajne a jeho vplyv na nákupné správanie zákazníka
3. Petra Ďurkáčová: Ekologické účtovníctvo
Sekcia: Ekonomika podniku a kvantitatívne metódy
1. Adriana Jurdová: Komparatívna analýza konkurencieschopnosti regiónov SR
2. Martin Jamrich: Regionálne rozdiely podnikateľského prostredia na Slovensku
3. Zainab Aina Usman: Analysis of selected food crops supply response to inflation rate in Nigeria: An implication for food security
FAKULTA EURÓPSKYCH ŠTÚDIÍ A REGIONÁLNEHO ROZVOJA
Sekcia: Mladá veda I.
1. Bc. Michal Hrivnák: Needs of development actors and possibilities of their cooperation in the selected region
2. Bc. Mária Behanovská: Prírodné a sociálne determinanty rozvoja cestovného ruchu v regióne Hont
3. Bc. Katarína Škrovánková: Benefity hotelových reťazcov (na príklade vybraného hotela)
Sekcia: Mladá veda II.
1. Bc. Zuzana Laššová: The comparison of cohesion policy for sustainable social-economic development
2. Bc. Timea Baranyaiová: Inštitucionálne a finančné zabezpečovanie sociálnych služieb v meste Levice
3. Bc. Petra Briššová: The impact of foreign direct investment on regional development of Slovakia
Sekcia: Mladá veda III.
v tejto komisii nebolo určené poradie
1. Ing. Ingrida Baková: Stanovenie a hodnotenie indikátorov a podmienok rozvoja obcí SR v kontexte PRV
2. Ing. Katarína Dirgasová: Trh s poľnohospodárskou pôdou na Slovensku po skočení moratória
3. Ing. Lucia Grešová: Building stronger local government in New Brunswick, Canada
4. Ing. Aygul Ismailova: Major agricultural entities and comparison of their performance indices in Uzbekistan between the years 1991 and 2012
5. Ing. Ľubica Majstríková: Organizácia vidieckeho cestovného ruchu v podmienkach SR
FAKULTA ZÁHRADNÍCTVA A KRAJINNÉHO INŽINIERSTVA
Sekcia: Krajinárstvo
PhD.
1. Ing. Alan Klimaj: Využitie spektometrie na sledovanie reakcií Citrus x limon pri zmenách termínov závlahy počas zazimovania
2. Ing. Jana Domanová: Retenčné charakteristiky pôdy po aplikácii biouhlia
3. Ing. Peter Michal: Účinnosť vplyvu vegetačného faktora na intenzitu veternej erózie vo vybranom katastrálnom území
Bc.
1.Bc. Igor Gacko: Všeobecné zásady funkčného usporiadania územia na príklade k.ú. Nižná
2.Bc. Juraj Kavecký: Všeobecné zásady funkčného usporiadania územia na príklade k.ú. Turie
3.Bc. Jakub Kočica: Bezkontaktné meranie geometrických parametrov reliéfu dna vodných nádrží metódou blízkej fotogrametrie
Sekcia: Záhradníctvo
PhD.
1. Ing. Radoslav Kobolka: Monitoring škodcov zo skupiny obaľovačov na jabloniach
2. Andrea Muráriková – ZF Mendelu: Vplyv termínu výsevu na obsah bioaktívnych komponentov v bazalke pravej
I.a II.stupeň
1. Bc.Peter Bernáth: Štúdium vplyvu selénu na obsah vybraných biologicky aktívnych látok v hrachu záhradnom (Pisum sativum L.)
2. Monika Štrpková a Zuzana Záhradníková: Vplyv odrody na obsah karotenoidov a chlorofylu v brokolici
3. Bc. Ján Farkaš: Vplyv odrody na obsah karotenoidov a chlorofylu v brokolici
Sekcia: Krajinná a záhradná architektúra
1. Bc. Veronika Vaculová: Dažďové záhrady ,ich význam a použitie v sadovníckej tvorbe
2. Bc. Katarína Chovancová: Hodnotenie výsadieb trvaliek v urbanizovanom prostredí
3. Bc. Tereza Ujházyová: Posúdenie vývoja kvitnúcich bylín na extenzívnej strešnej záhrade
TECHNICKÁ FAKULTA
Sekcia: Využitie techniky v poľnohospodárstve, potravinárstve a odpadovom hospodárstve
1.BREZINA P.: EXPLOATÁCIA PARAMETROV AGREGÁTU PRE HNOJENIE SO SATELITNÝM NAVÁDZANÍM (EXPLOITATION PARA-METERS OF AGGREGATE FOR FERTILIZING WITH SATELLITE NAVIGATION)
2. SMILJANIĆ R. - OLEJÁR M.: SOFTWARE FOR INDOOR MI-CROCLIMATIC ANALYSE ACORDING SLOVAKIAN STANDARDS
3. STRAKA B. - OLEJÁR M.: NÁVRH SNÍMAČA POLOHY SLNKA PRE DVOJOSÍ POLOHOVACÍ SOLÁRNY SYSTÉM (DRAFT OF SUN POSITION SENSOR FOR TWO-AXIS SOLAR POSITIONING SYSTEM)
Sekcia: Prevádzka dopravnej a manipulačnej techniky
1. ĎURIIŠ J. - JABLONICKÝ J.: NÁVRH INTELIGENTNÉHO RIADENIA AUTOMOBILU (INTELIGENT CAR DRIVING SYSTEM DESIGN)
2. GALBENISZ N. - HORVATH C. - FARKAS C.: EXAMINATION OF THE VEHICLE’S SHOCK ABSORBERS WITH ACCELEROMETERS
3.GOGOVÁ D. - HLAVÁČ P.: VYBRANÉ FYZIKÁLNE VLASTNOSTI VZORIEK MOTOROVÝCH OLEJOV (SELECTED PHYSICAL PROPERTIES OF CHOSEN MOTOR OILS)
3. BEDY Š. - VITÁZEK I.: MIKROKLÍMA VNÚTORNÝCH PRIESTOROV SERVISNÝCH OBJEKTOV (MICROCLIMATE OF CAR SERVICE BUILDING)
Sekcia: Informačné a riadiace systémy vo výrobnej technike
1.MASÁR M. - CVIKLOVIČ V.:CNC FRÉZA RIADENÁ SOFTVÉROM LINUX (CNC MILLING MACHINE CONTROLLED BY LINUX SOFTWARE)
2. DIČER M. - LUKÁČ O.: AUTOMATICKÉ RIADENIE SKLADOVACIEHO PRIESTORU (AUTOMATIC CONTROL OF STORAGE)
3.ÁCS M. - PALKOVÁ Z.: VIRTUÁLNA REALITA VO VZDELÁVANÍ – REALIZÁCIA VZDELÁVACÍCH MATERIÁLOV S VYUŽITÍM PROSTRIEDKOV VIRTUÁLNEJ REALITY (VIRTUAL REALITY IN EDUCATION – CREATION OF EDUCATIONAL MATERIALS USING TOOLS OF VIRTUAL REALITY)
Sekcia: Spoľahlivosť a bezpečnosť technických systémov
1. OMASTA Š. - ŽARNOVSKÝ J.: ELIMINÁCIA HLUKU VO VÝROBNÝCH ZARIADENIACH (NOISE ELIMINATION IN SELECTED DEVICES)
2. HUDEC J. - ŽITŇÁK M.: HODNOTENIE NEBEZPEČENSTIEV PRI ÚDRŽBE A PREVÁDZKE VÝŤAHOV (EVALUATION OF HAZARDS FOR MAINTENANCE AND SERVICE OF LIFTS)
3. KÁČER P. - HAAS P. - KADNÁR M.: SIMULÁCIA PRÁCE ELEKTROMECHANICKÉHO KONTAKTU (THE SIMULATION OF ELECTROMECHANICAL CONTACT)