V jedálni ŠD A. Bernoláka sa 26. novembra konal tradičný festival farmárskych výrobkov, ktoré pripravili študenti a doktorandi FBP.
Návštevníci mohli ochutnať klobásky, ktoré členovia deviatich súťažných tímov vlastnoručne vyrobili na Katedre hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov. Odborná porota zložená z pedagógov FBP a FAPZ ocenila tri najlepšie tímy: na 1. mieste sa umiestnilo družstvo študentov 1. ročníka inž. štúdia za gazdovské klobásky, ktoré zároveň získalo aj cenu dekana prof. Jána Tomáša za najkrajšiu výzdobu. Druhé miesto patrilo poľovníckym klobáskam (PK BUTEO) a tretiu priečku obsadili labužnícke klobásky (študenti 3. roč. bak. FBP). Okrem klobás bolo pre účastníkov festivalu pripravené aj pivo a pečivo, ktoré študenti FBP uvarili a upiekli „pod dohľadom“ Katedry skladovania a spracovania rastlinných produktov. Mohli sa tiež zapojiť do rôznych súťaží a vyhrať zaujímavé ceny. O spestrenie festivalu sa postarali aj členovia FS Zobor a večer pokračoval diskotékou.
Ing. Andrea Bebejová, FBP
Poľovníci z PK Buteo obsadili druhé miesto.
Foto: DS