Na Technologickej fakulte Poľnohospodárskej univerzity v Krakove sa 18. - 19. septembra konala konferencia Potraviny 21. storočia – Potraviny a ich zdravotná bezpečnosť.
Hlavnými témami boli otázky systémov riadenia kvality a bezpečnosti potravín, mäsa a mlieka, riadenie alergénov, senzorická analýza potravín a ďalšie. Z FBP SPU v Nitre odzneli dve plenárne prednášky a jedna práca bola prezentovaná formou posteru. Po ukončení konferencie sa konali oslavy 40. výročia založenia TF PU v Krakove. Súčasťou osláv bolo odovzdávanie medaily Francsika Novotnego, zakladateľa TF, domácim pracovníkom, ako aj kolegom so spolupracujúcich univerzít. Medzi ocenenými bol aj prof. Ing. Jozef Golian, Dr., vedúci Katedry hygieny a bezpečnosti potravín FBP SPU v Nitre.