e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 11-12/57 Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

    Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

    E-mail Print

    57-11-12FBP-konfSúčasťou osláv 10. výročia vzniku Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU bola 8. medzinárodná vedecká konferencia Biotechnológie a kvalita surovín a potravín, ktorá sa konala 30. – 31. januára v Kaštieli v Mojmírovciach za účasti 141 domácich i zahraničných vedeckých pracovníkov.

    So slávnostným príhovorom vystúpila prorektorka prof. Elena Horská a dekan FBP prof. Ján Tomáš. Tematické zameranie konferencie bolo smerované do 4 rokovacích sekcií, ktorým predchádzali plenárne prednášky štátnej tajomníčky MPaRV SR prof. Magdalény Lacko-Bartošovej, riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR prof. Jozefa Bíreša a zástupcov zahraničných partnerských univerzít. V rámci 17 prednášok a 125 posterov boli na podujatí prezentované najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu
    produkcie. Príspevky z podujatia sú publikované vo vedeckom časopise The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences.

    Doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP

    57-11-12FBP-konf