e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 3-4/57 Letná škola pod záštitou VUA

    Letná škola pod záštitou VUA

    E-mail Print

    57-3-4vuaFakulta ekonomiky a manažmentu a Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre spolu s Poľnohospodárskou univerzitou v Krakove organizovali od 25. júna do 8. júla medzinárodnú letnú vyšehradskú školu Potravinárstvo, technológie a manažment 2012: Z globálnej, regionálnej a lokálnej perspektívy (Food Science & Business Studies - Global - Regional - Local Approach) EURUS AGRI 2012, ktorá bola jednou z aktivít Vyšehradskej asociácie univerzít podporovanej Medzinárodným vyšehradským fondom.

    Prvý týždeň letnej školy (LŠ) v rámci projektu Sustainability in Agrisector of V4 Countries and Cooperating Regions (č. 31110007) sa konal v Nitre, druhý v Krakove. Koordinátorom projektu je rektor SPU prof. Peter Bielik.

    Úspešné podujatie ponúklo tridsiatim študentom zo šiestich krajín V4 a kooperujúcich regiónov užitočné informácie z oblasti potravinárskeho priemyslu, spotrebiteľského správania a obchodu, ktoré viedli k pochopeniu marketingových princípov, potravinárskych štúdií , ale aj prístupov k zákazníkovi. Pre študentov boli pripravené interdisciplinárne prednášky odborníkov z 15 partnerských univerzít v anglickom a ruskom jazyku. Program LŠ bol rozdelený na dve približne rovnaké časti - odborné prednášky a exkurzie, pričom obe časti boli navzájom úzko prepojené. To znamená, že cieľom exkurzií nebolo len zoznámiť sa s kultúrnymi pamiatkami, ale navštíviť aj zaujímavé odborné pracoviská na partnerských univerzitách či podnikoch. Takto zameraná bola napríklad návšteva Viedne. Účastníci LŠ navštívili Univerzitu BOKU, kde si vypočuli prednášku prof. Dietmara Haltricha o štruktúre a pôsobení univerzity a jej fakúlt, prezreli si moderné senzorické laboratórium (na snímke) a odborné pracoviská zamerané na testovanie výrobných procesov potravín a v popoludňajších hodinách absolvovali prehliadku historického centra Viedne. Po každej exkurzii sa konala diskusia o nadobudnutých poznatkoch a dojmoch. V rámci programu LŠ bola predstavená aj nová učebnica Food Sciences & Business Studies, Global – Regional – Local Approach, vydaná vo Vydavateľstve SPU v Nitre.                                              

    Renáta Chosraviová

     

    57-3-4vua