Od augusta minulého roka vychádza na SPU vedecký recenzovaný dvojmesačník v anglickom jazyku The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences (JMBFS), zameraný na mikrobiológiu, biotechnológie a potravinárske vedy.
Vznikol pod záštitou a pre účely Fakulty biotechnológie a potravinárstva . Prispievateľmi sú aj zahraniční autori, doposiaľ z 11 krajín (Nepál, Španielsko, India, Nigéria, Egypt, Srbsko, USA, Brazília, ČR, Poľsko, Irak ).Časopis vychádza šesťkrát do roka, len v on-line verzii. Publikovanie je bezplatné a autorom ostávajú ich autorské práva. Recenzentmi sú vysokokvalifikovaní odborníci vo svojich vedných odboroch. Editori spolupracujú so Slovenskou poľnohospodárskou knižnicou, ktorá archivuje všetky články uverejnené v časopise. Naše poďakovanie patrí riaditeľke Mgr. Beáte Bellérovej, PhD., ktorá vždy ochotne poskytla dôležité informácie pri vývoji časopisu a spolu s PhDr. Ľubicou Jedličkovou, PhD., sa podieľali na prihlasovaní JMBFS do rôznych databáz, a tým zlepšovaní jeho kvality. Editori spolupracovali aj s organizátormi VII. medzinárodnej vedeckej konferencie s názvom Biotechnology and Quality of Raw Materials and Foodstuffs, ktorá sa konala 1. - 2. februára v Kaštieli Mojmírovce a všetky články z podujatia sú v ňom uverejnené. Tešíme sa na ďalších prispievateľov! Záujemcovia o publikovanie v JMBFS nájdu všetky informácie na stránkach www.jmbfs.org alebo na adrese This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .