e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 16-17/55 Z aktívu manažérov stravovacích zariadení na VŠ

    Z aktívu manažérov stravovacích zariadení na VŠ

    E-mail Print

    Význam bezpečného a zdravého stravovania študentov a zamestnancov vo vysokoškolských stravovacích zariadeniach, nové trendy v systéme poskytovania stravy, návrat k národným tradíciám, bio stravovanie, progresívne strojno-technologické vybavenie prevádzok boli hlavné témy aktívu manažérov vysokoškolských stravovacích zariadení na Slovensku, ktorý sa konal 27. apríla na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity.

    V úvode stretnutia sa prítomným prihovorila prorektorka SPU pre vzdelávaciu činnosť a ECTS, prof. Zdenka Gálová, ktorá ich oboznámila so zameraním fakúlt a študijnými programami zaoberajúcimi sa výživou ľudí, bezpečnosťou a kontrolou potravín. Následne MUDr. Alexander Kurtanský, podpredseda OZ PŠaV na Slovensku a predseda Združenia vysokého školstva a PRO, zdôraznil význam zdravého stravovania pre študentov a úlohu stravovacích zariadení, ktoré by mali študentov naučiť správne sa stravovať, „pochopiť význam racionálnej zdravej výživy, a nevyhľadávať rýchle občerstvenie tzv. fast food“. Okrem iného skonštatoval, že cieľom prevádzok by malo byť aspoň raz denne podávať teplú stravu. Na akademickej pôde SR je v súčasnosti vyše 220-tisíc potenciálnych stravníkov. Na aktíve sa účastníci podelili aj so svojimi problémami, ako sú reálne nízke počty stravníkov, nedostatok finančných prostriedkov na reinvestovanie, kvantita na úkor kvality, absencia informácií o dianí vo svete gastronómie na VŠ, nízke ohodnotenie pracovníkov v stravovacích službách, pripravované zníženie dotácie na študentov a podobne. Na záver sa uskutočnila prezentácia firiem, dodávateľov techniky, informačných systémov pre gastronómiu, hlboko zmrazeného pečiva, mäsových a cukrárenských výrobkov, ovocných a nealkoholických nápojov.

    Aktív organizačne zabezpečil UO OZ PŠaV pri SPU v Nitre, Ing. M. Habánová z Katedry výživy ľudí, M. Petrík, konateľ firmy Gastromir a Ing. T. Faragó z STU Košice.

    RENÁTA CHOSRAVIOVÁ