e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 14-15/54 Vzdelávanie v oblasti bezpečnosti potravín v projekte FEŠRR

    Vzdelávanie v oblasti bezpečnosti potravín v projekte FEŠRR

    E-mail Print

    54-1415logo FESLFakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja sa stala partnerom projektu Leonardo da Vinci - transfer inovácií, pod názvom Európska legislatíva v oblasti bezpečnosti potravín v rámci celého potravinového reťazca (From Farm to Fork European Food Safety Legislation), č. 2009-TR1-LEO05-08647.

    Projekt vychádza z úspešného pilotného projektu SPU Dištančné vzdelávanie v európskom agrárnom práve (Online Distance Learning in European Agrarian Law), ktorý koordinovala prof. JUDr. Anna Bandlerová, PhD., dekanka FEŠRR, v rokoch 2001 - 2004.

    Cieľom projektu je vytvoriť on-line dištančné vzdelávanie v oblasti potravinovej bezpečnosti EÚ a zároveň vo všetkých partnerských krajinách urobiť analýzu súčasného stavu potravinovej bezpečnosti a hygieny potravín. Koordinátorom projektu je turecká spoločnosť Kalite Sistem Laboratories Group a zapojilo sa do neho desať partnerov z Turecka, Bulharska, Španielska, Holandska a Slovenska.

    FEŠRR pri realizácií projektu úzko spolupracuje s doc. Ing. Jozefom Golianom, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorý sa podieľa predovšetkým na tvorbe modulov súvisiacich s hygienou potravín, legislatívou, GMO a pod. Realizácia projektu je stanovená na obdobie dvoch rokov, 2009 až 2011. Výsledky sa následne využijú vo výučbovom procese na našej univerzite a v praxi.

    Ing. Zuzana Bohátová,
    Centrum medzinárodných programov