Írski farmári testujú DNA produktov
Írska farmárska lobby presadzuje testovanie DNA v rámci kampane na objasnenie chybného označovania dovážaných potravinových produktov označovaných ako írskych. Výsledky prieskumu, ktorý uskutočnil Irish Farmers' Journal ukázali, že hovädzie mäso predávané v niektorých známych hoteloch a reštauráciách, malo DNA dobytka chovaného len mimo EÚ. V niektorých prípadoch bolo toto hovädzie mäso predávané v reštauráciách, ktoré garantovali používanie len írskych produktov. Dovezené hovädzie mäso bolo podávané dokonca aj na Ministerstve poľnohospodárstva v Dubline. Minister poľnohospodárstva Joe Walsh bol istý čas pod tlakom, aby zaviedol nové normy označovania mäsa z tretích krajín. Podľa Írskej asociácie farmárov predstavuje podiel dovážaného hovädzieho mäsa na írskom trhu v súčasnosti jednu štvrtinu a väčšina pochádza z krajín mimo EÚ.
Produkcia hovädziny a teľaciny v EÚ