e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 3/52 Zabezpečiť pravidelný prístup k potravinám

    Zabezpečiť pravidelný prístup k potravinám

    E-mail Print

    Medzinárodná verejnosť si každoročne 16. októbra pripomína Svetový deň potravín. Témou tohtoročného bolo právo na potraviny. "Snaha zabezpečiť, aby každé dieťa, muž a žena mali prístup k adekvátnym potravinám pravidelne a stále nie je iba morálnym imperatívom a investíciou s vysokou ekonomickou návratnosťou, ale taktiež má význam aj pre dodržiavania ľudských práv," odkázal všetkým národom J. Diouf, generálny riaditeľ FAO.

    Na podujatí, ktoré zorganizovalo MP SR, Výbor pre spoluprácu SR s FAO a Agroinštitút Nitra, sa stretli zástupcovia vládnych a mimovládnych organizácií, výskumných ústavov a vedeckých inštitúcií. Odborný program fóra sa niesol v znamení kvality a bezpečnosti potravín, genetických zdrojov a práva na potraviny, ako aj zdôraznenia úlohy vzdelávania, nástroja zvyšovania kvality života na vidieku.

    Podujatie vyvrcholilo slávnostným vyhodnotením 3. ročníka Dní ekologického poľnohospodárstva na Slovensku a odovzdaním ocenenia Biopotravina roka 2007, ako aj vyhodnotením súťažných prác žiakov stredných škôl cukrárskych a pekárskych odborov na tému Kvalitný pekársky a cukrársky výrobok.

    -rch-