Organizácia spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO), ktorej poslaním je "pomáhať budovať svet bez hladu" zastáva záujmy ľudí z rozvinutých a rozvojových krajín sveta. Je zdrojom znalostí, vedomostí a informácií, ktoré najmä začiatkom 21. storočia pomáhajú rozvojovým a transformujúcim sa krajinám v budovaní a zdokonaľovaní primárnej poľnohospodárskej výroby, potravinárskeho priemyslu, s cieľom zabezpečiť potravinovú bezpečnosť pre všetkých ľudí sveta. Medzi jej najdôležitejšie aktivity patrí medzinárodný transfer a využívanie informácií pri analýzach poľnohospodárskych politík, ktoré vedú k tvorbe strategických zámerov v agropotravinárskom sektore v globálnom meradle. FAO organizuje stretnutia expertov na národných a medzinárodnej úrovni prostredníctvom seminárov, konferencií a workshopov, spolupracuje s podnikateľskými subjektmi v krajinách EÚ, v strednej a východnej Európe a v ostatnom svete, ako aj s univerzitami, výskumnými centrami a inštitúciami na príprave a implementácii rôznych národných a medzinárodných projektov. Jeho pozornosť sa zameriava na poskytovanie konzultácií aj v oblasti vzdelávania, tréningov, výskumu a technologického rozvoja, informačných technológií, ako aj tvorby sietí medzi národnými a medzinárodnými inštitúciami v kontexte ďalšieho vzdelávania a trénovania manažérov rôznych národností, ktorí potom svoje znalosti uplatňujú pri prenose do praxe v malých a stredných podnikoch a v medzinárodných spoločnostiach v takých špecifických sektoroch, ako je poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Od roku 1974 buduje FAO informačný systém AGRIS kvôli uľahčeniu výmeny informácií. V súčasnosti obsahuje viac ako tri milióny záznamov, špecificky orientovaných na všetky oblasti pôdohospodárstva.
I pri tvorbe projektu a stanovení hlavného cieľa mobilitného projektu Manažment znalostí a európsky podnik v agropotravinárskom sektore sa vychádzalo z týchto informácií. V rámci neho sa konalo pracovné stretnutie s doc. Ing. Máriou Kadlečíkovou, CSc., stálou predstaviteľkou FAO pre Európu a strednú Áziu, ako aj diskusie s pracovníkmi regionálnej kancelárie, Ing. Michalom Demešom, Ildikou Pócza a inými. Týkali sa reformy a aktivít FAO, poľnohospodárskych politík a riešenia ich dopadu na agropotravinársky sektor v európskom regióne, ale aj výskumných štúdií. Tie sú cenným zdrojom informácií, ktoré sa budú využívať v ďalších diseminačných aktivitách do praxe formou odborných stretnutí a kontaktných seminárov určených pre agropotravinárske podniky. Významných zdrojom informácií bola aj návšteva Národnej poľnohospodárskej knižnice v Budapešti.