Príjemne vyzdobená sála nenechala na svojich hostí - dámy v nádherných róbach a pánov vo frakoch - dlho čakať. Zazneli slávnostné tóny trubačov nášho krúžku a Ing. Vladimír Eliáš slávnostne zahájil ples. Po úvodnom valčíku sa všetci rozbehli k švédskym stolom, ktoré sa prehýbali pod ťarchou najvyberanejších mäsových dobrôt a zabíjačkových špecialít. Pečené prasiatka boli na roztrhanie a opäť sme si pripomenuli časy, keď sa stálo v radoch. Dobre najedeným neostávalo už nič iné, len sa vytancovať... Zábavu nakrátko prerušilo vyhlasovanie tomboly so zaujímavými cenami. Tou hlavnou bolo už tradične pečené prasiatko - takže sa opäť jedlo.
Medzi zabávajúcimi sa našlo aj niekoľko "zoboristov", ktorí sa súbežne starali o dobrú náladu mimo tanečnej sály. Neskôr sa dokonca presunuli aj na parket, kde boli stredobodom pozornosti. Zábava pokračovala a tancujúcich nezastavilo ani prvé kikiríkanie kohúta. Opäť sa potvrdilo, že jedenásť hodín plesania je pre našinca ešte stále málo a dúfam, že chlapci-organizátori to budúci rok napravia.
Chcem sa poďakovať zamestnancom Katedry hydinárstva a malých hospodárskych zvierat a Ing. R. Janerlovi z KKZČ za pomoc pri organizácii. Aj keď sa ples nemohol uskutočniť v priestoroch, ktoré patria našej univerzite, nevzdali sme to a našli náhradné priestory u susedov. Snažili sme sa vytvoriť čo najlepšiu zábavu a myslím, že sa nám to podarilo. Dúfam, že ďalší rok sa opäť zídeme!
M.V.