e-poľnohospodár

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home E-príloha Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

    Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

    E-mail Print

    biotechnologiaPod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied organizovala Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre už deviatykrát medzinárodnú vedeckú konferenciu s uvedeným názvom. Konala sa 29. - 30. januárav Kaštieli Mojmírovce za účasti 113 vedeckých pracovníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Slovinska, Talianska, Španielska a Ruska.

     

    Konferenciu otvorila prodekanka FBP doc. RNDr. Dana Urminská, CSc., následne so slávnostným príhovorom vystúpila prorektorka prof. Dr. Ing. Elena Horská. Tematické zameranie konferencie smerovalo do troch rokovacích sekcií: biotechnológie rastlinnej a živočíšnej produkcie, kvalita a hygiena surovín a potravín rastlinného pôvodu, kvalita a hygiena surovín a potravín živočíšneho pôvodu. Plenárne prednášky predniesli: štátna tajomníčka MPaRV SR prof. Ing. Magdaléna Lacko-Bartošová, PhD., riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR prof. MVDr. Jozef Bíreš DrSc., prof. Dr. Giuseppe Maiorana z Talianska, prof. Dr. Ángel A. Carbonell-Barrachina zo Španielska, prof. Dr. Ivan Kreft zo Slovinska, prof. Ing. Jozef Bulla, DrSc., emeritný dekan FBP, člen EFSA, doc. Ing. Milan Kováč, CSc., zo SR, Mgr. Iva Burešová, PhD., z ČR a RNDr. Juraj Miššík, PhD., zo SR. Cieľom konferencie bolo prezentovať najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu produkcie. Na základe prezentovaných výsledkov formou 19 prednášok a 86 elektronických posterov možno konštatovať, že podujatie bolo pre všetkých zúčastnených príležitosťou podeliť sa o odborné skúsenosti, získať nové vedomosti a poznatky z oblasti vedy. Príspevky z konferencie sú publikované vo vedeckom časopise The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. Touto cestou vyjadrujem úprimné poďakovanie organizačnému výboru konferencie za odvedenú prácu.                                      

    Doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP