FBP: Verejnosti priblížili inovatívne smery startupistov v oblasti potravinárstva

Friday, 13 December 2019 14:41 administrator Poľnohospodár 4/64
Print

startupZástupcovia EIT Food Hub z FBP SPU v Nitre sa 6. novembra zúčastnili na výstave Gastro a Kulinária na Agrokomplexe v Nitre, kde využili možnosť oboznámiť odbornú i laickú verejnosť so svojimi aktivitami na tému Inovatívne smery startupistov v oblasti potravinárstva.

V rámci odbornej casti prof. Adriana Kolesárová, prodekanka FBP pre vedu, výskum a zahraničné vzťahy, informovala o aktivitách EIT Food Hub na Slovensku, doc. Alica Bobková, prodekanka FBP pre vzdelávanie, o možnostiach štúdia na fakulte a prepojení študijných odborov na prax. Následne účastníci Demo Day sútaže o najlepší potravinársky startup doc. Radoslav Židek, PhD., (Nu3Gen), Ing. Marek Petriľák a Ing. Kristína Predanocyová (Naše Vaše) predstavili svoje skúsenosti so založením startupu, ako aj podnikateľské vízie do budúcnosti. Na záver zástupcovia potravinárskych  firiem, štátnych inštitúcií a EIT Food Hub diskutovali o podpore malých začínajúcich podnikov v agrosektore.

r
 

startup 

Svoje skúsenosti so založením startupu prezentovali dva tímy SPU z Demo Day - Nu3Gen a Naše Vaše

Foto: archív EIT