Riziká, prevencia, riešenia

Friday, 19 October 2018 14:28 Filip Tirpák Poľnohospodár 2/63
Print

konferencia madarskoV poradí už devätnásta konferencia zameraná na rizikové faktory potravového reťazca sa konala 26. - 29. septembra v maďarskej dedinke Mátrafüred.

Zakladateľom tradície organizovať toto vedecké podujatie je SPU v Nitre, ktorá je každoročne aj spoluorganizátorom konferencie s Pedagogickou univerzitou v Krakove, Univerzitou v Rzeszowe a Univerzitou sv. Štefana v Gödöllő (UŠG). Konferenciu v Maďarsku otvoril hlavný organizátor Gábor Géczi z UŠG, históriu tejto medzinárodnej platformy predstavil prof. Peter Massányi z FBP SPU. Početnú skupinu účastníkov z Maďarska, Talianska, Poľska a ČR dopĺňal na podujatí aj deväťčlenný kolektív z Katedry fyziológie živočíchov FBP SPU. Aktuálne témy boli prezentované počas všetkých troch dní, v rámci ďalšieho programu sa účastníci oboznámili aj s praktickými riešeniami implementovanými v prostredí tepelnej elektrárne Mátra. Výstupom konferencie je vedecká publikácia Researched Risk Factors of Food Chain, v ktorej sú sumarizované biologické, potravinárske a technické aspekty ovplyvňujúce bezpečnosť potravového reťazca.

Ing. Filip Tirpák, FBP 

 

konferencia madarsko

Účastníci konferencie navštívili aj tepelnú elektráreň Mátra

Foto archív FT