Projekt k HACCP sa blíži ku koncu

Thursday, 20 September 2018 13:45 Lucia Gabríny Poľnohospodár 1/63
Print

haccpPri príležitosti ukončenia projektu z grantovej schémy Erasmus+, Strategické partnerstvá s názvom: Vytvorenie HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív vo svetle európskych štandardov sa 7. augusta na pôde Výskumného centra Agrobiotech SPU v Nitre konalo záverečné stretnutie spoluriešiteľov projektu z SPU.

Projekt bol implementovaný VC ABT pod vedením koordinátora prof. Petra Bielika, v spolupráci s Katedrou hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva. Počas jedenapolročnej implementácie projektu mali spoluriešitelia možnosť navštíviť prevádzky v partnerských krajinách projektu (Turecko, Veľká Británia, Nemecko) a porovnať úroveň implementácie HACCP so Slovenskom. Pod záštitou SPU v Nitre bolo organizované priebežné stretnutie partnerov, v rámci ktorého sa konala návšteva prevádzok, vybraných z pohľadu implementácie HACCP. Súčasťou projektu bolo vytvorenie tréningových modulov dobrej praxe, prevažne zo štandardov EÚ, ktoré budú následne implementované do podmienok Turecka, odkiaľ pochádzala aj koordinátorská inštitúcia Eskisehir Directorate of Provincial of Food and Agriculture. Na záverečnom stretnutí spoluriešitelia zhrnuli dosiahnuté výsledky a zhodnotili možnosti ich využívania vo vzdelávacom procese, ako aj vo výskumnej praxi.

Ing. Lucia Gabríny, PhD., VC ABT 

 

haccp