VC ABT reprezentovalo na workshope v Berlíne

Thursday, 16 November 2017 21:22 VC ABT Poľnohospodár 3/62
Print

abtVýskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre v spolupráci s Katedrou hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU participuje na projekte Vytvorenie HACCP modulov bezpečnosti potravín vo svetle EÚ štandardov v rámci grantovej schémy Erasmus+, Strategické partnerstvá.

Projekt sa implementuje od 1. januára 2017. Jeho cieľom je výmena skúseností a dobrej praxe v oblasti bezpečnosti potravín v participujúcich krajinách EÚ a následný transfer do podmienok Turecka. Nástrojom na dosiahnutie stanoveného cieľa je vytvorenie siedmich tréningových modulov v súlade s Európskym referenčným rámcom zabezpečenia kvality v oblasti bezpečnosti potravín. V dňoch 18. - 23. októbra sa v Berlíne konalo tretie stretnutie partnerov konzorcia z Turecka, Veľkej Británie, Nemecka a Slovenska. VC ABT na workshope reprezentovala riaditeľka doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc., a projektová manažérka Ing. Lucia Grešová, PhD. Podujatie bolo zamerané na prezentáciu platformy a jej inovatívne možnosti. Súčasťou workshopu boli aj praktické návštevy prevádzok a hodnotenie implementácie HACCP v praxi v podmienkach Nemecka. Ďalšie projektové stretnutie bude na SPU v Nitre zamerané na implementáciu HACCP v podmienkach Slovenska.

LG, VC ABT 

 

abt

Účastníci projektového stretnutia v Berlíne

Foto: archív LG