Najnovšie poznatky z oblasti biotechnológií, kvality, bezpečnosti a hygieny potravín

Friday, 19 February 2016 15:15 Adriana Kolesárová Poľnohospodár 11-12/60
Print

fbpFakulta biotechnológie a potravinárstva SPU organizovala pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a RV SR a SAPV 11. medzinárodnú vedeckú konferenciu Biotechnológie a kvalita surovín a potravín.

Konala sa 27. - 29. januára v Kongresovom centre Academia v Starej Lesnej vo Vysokých Tatrách. Cieľom bolo prezentovať najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu produkcie. Prezentované výsledky (19 prednášok a 61 elektronických posterov) a široké medzinárodné zastúpenie (125 vedeckých pracovníkov zo 14 krajín) potvrdzujú, že podujatie bolo na vysokej odbornej úrovni. Účastníkov privítala prorektorka SPU pre vzdelávaciu činnosť a ECTS prof. RNDr. Zdenka Gálová, CSc., a dekan FBP prof. Ing. Ján Tomáš, CSc. Tematické zameranie konferencie smerovalo do troch rokovacích sekcií: Biotechnológie rastlinnej a živočíšnej produkcie, Kvalita a hygiena surovín a potravín rastlinného pôvodu, Kvalita a hygiena surovín a potravín živočíšneho pôvodu. Príspevky sú publikované vo vedeckom časopise Potravinárstvo, The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences a v knihe abstraktov a posterov.

Doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP
fbp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Účastníci 11. medzinárodnej vedeckej konferencie Biotechnológie a kvalita surovín a potravín v Starej Lesnej.

Foto: archív AK